Важно: CCN спира работа след основната актуализация на Гугъл от юни 2019 г.

Директно послание от CCN.com:

Уважаеми читатели,

Нека минем директно към въпроса.

Основната актуализация на Гугъл бе пусната на 3 юни 2019 г. и трафикът на CCN от търсенето с Гугъл спадна с над 71% при мобилните устройства за една нощ.

Както показват данните от анализатора SEO Sistrix, видимостта ни в Гугъл спадна от 1.2 до по-малко от 0.6. Може да се каже, че това не би трябвало да е проблем за нас, тъй като сме били на тези и по-ниски нива в миналото. Това, което трябва да осъзнаете е, че сме добавили повече хора към екипа си, както на пълно работно време, така и на непълно работно време. Не искаме да съкращаваме екипа, не искаме да нарушаваме морала на екипа. Така че да, тази промяна от страна на Гугъл пряко има значително влияние върху нас като малка независима информационна организация, която никога не е получавала никакво външно финансиране. Парите, които правим за реклами, бяха насочени директно към разрастващия се екип.

Ежедневните ни приходи намаляват с повече от 90%.

Опитахме се да разберем защо нашите истории вече не се виждат в Гугъл, като изискахме указания във Форума на Гугъл за уеб администратори. Въпреки че оценяваме помощта на експертите от Форума на Гугъл, техните теории за това, защо Гугъл реши да „затвори“ CCN, не изглежда напълно точна.

Защо простите поправки са причината за огромния спад на Гугъл, когато други подобни сайтове изпитват същия ефект? Лидерът в новините за Блокчейн CoinDesk, претърпява спад от 34,6% според Sistrix.com:

CoinTelegraph е регистрирал спад от 21,1% на мобилните устройства. Администраторът на U.today написа това:

Край за криптовалутите в Гугъл ли е това?

Отговорът е едновременно да и не. Въпреки че всички основникриптовалутни сайтове са засегнати от основната актуализация на Гугъл от юни 2019 г., други сайтове, които не са свързани с криптовалути, са имали поразително подобно въздействие:

Представил се за служител на Daily Mail, Jesus Mendez, публикува това в Google Webmasters Forum:

Отговорите Мендес получи бяха започнаха от оформлението на уебсайта, рекламите, които показват, и стигнаха до това, че имат „подвеждащи заглавия“.

Бари Шварц от търсачката Land пише:

Спекулации и теория. Има много спекулации, които плават около този спад на видимостта на Гугъл за уебсайта на The Daily Mail. Хората говорят, че това е свързано с рекламите, скоростта на сайта, съдържанието, политическия наклон и т.н. Някои дори предполагат, че някой е публикувал името на Исус Мендес в опит да направи SEO директора на Daily Mail да изглежда зле, както и публикацията му. Mail Online потвърди, че Jesus Mendez наистина е написал този пост в форумите на Гугъл.

Въпреки че би било чудесно за Daily Mail и за нас да получим помощ, помощта наистина беше безполезна. Както Гугъл потвърди, дори те не разбират напълно как работи Google RankBrain. И ако някой – някой, който действително е работил с основната актуализация от юни 2019 г. в Гугъл, обяснява какво става, всичко, което можем да направим, е да „отгатнем, спекулираме и експериментираме“, доколкото ни позволяват банковите сметки.

Вашите пари, Вашият живот

Налице са спекулации, че „YMYL“ – Вашите пари, Вашият живот – е фактор за CCN в последната актуализация на Гугъл. Николай Антонов, сребърен експерт по продукти от форума на Google Webmasters, ни пише:

Вашият уебсайт е новинарския уебсайт със статии, фокусирани върху финансовия пазар. Може би Гугъл е класирал уебсайта Ви като Вашият Пари или Вашият Живот – YMYL и нивото на съдържание и надеждност на уебсайта се определя от препоръките Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness – EAT.

CCN е основана през лятото на 2013 г. като CryptoCoinsNews. Ние сме тук от около шест години. Ние сме (бяхме?) Новинарски сайт, свързан с крипто, с най-голям обем трафик в световен мащаб. Въпреки че CoinDesk и CoinTelegraph бяха приятелски конкуренти с нас през последните шест години за първото място в Алекса.

Бяхме цитирани от много водещи новинарски издания, както в Америка, Европа, така и в Азия. Израстнахме самостоятелно с финансиране 0, от единаци през 2013 г. до 60+ екип през 2019 година. Колкото повече трафик генерираме, толкова повече рекламни приходи ще внесем, колкото повече хора можем да използваме, толкова по-добре се получава CCN. Поне това беше нашата стратегия.

Винаги сме показвали нашата бизнес информация на CCN.com и преди това CryptoCoinsNews.com. Винаги сме били прозрачни с всичко, което правим в CCN. Бяхме наградени като „Най-добра криптомедия“ от конференцията Blockchain Life Asia 2019. Нашите журналисти и редактори са подписали и спазват „Етичния кодекс на норвежката преса”. Ние коригираме истории, които съдържат неточности, и открито признаваме, че има грешки с публични извинения, ако нашият екип е направил редакционна грешка (както направихме с Apollo и John McAfee). Ние разкрихме множество свързани с криптовалута измами и дадохме на заинтересованите читатели платформа, на която да изразят своите мнения.

CCN беше сред малкото крипто-новинарски сайтове, които отказаха да пуснат спонсорирана история под формата на редовна статия, както спомена Breakermag.com:

Без да се замисляме изцяло върху негативните, трябва да отбележим и компаниите, които дадоха ясен отказ да публикуват каквото и да е съдържание, което да е спонсорирано без ясен етикет: BraveNewCoin, Coinjournal, CryptosRus, CCN, Mineable, Oracle Times, NullTX и ZyCrypto.

Blockchain Life 2019 Asia "Best Cryptomedia Award" went to CCN.com

Единственото нещо, което ни липсва, е нашата собствена страница от Уикипедия с подробности за нас и нашия бизнес.

Въпреки това, както отбеляза Стив Паскуалела в публикацията на форума на DailyMail:

Докато CCN е безпристрастен като новинарски сайт, което означава, че няма политическа редакция на дневен ред, ние сме допускали всякакви мнения от журналисти и гост-писатели. От далеч отляво до най-дясно. Много от нашите политически опозиционери са „Про-Тръмп настроени“. Не забравяйте: Ние сме предимно новинарски сайт с отношение към крипто света. Криптовалутите започнаха с Биткойн през 2009 г. като противодействие на финансовия срив и властта на банките и на Правителството (която е частна собственост). Биткойн е, или поне е трябвало да бъде, ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАН. Ние сме верни на крипто общността с нашия девиз: Ние сме Анти-Елит, Ние сме Анти-Централизация.

Макар че няма да размишлявам дали това може да е повлияло на нашия сайт, сигурно ще се надявам, че Гугъл не потиска активно журналистиката.

Сатоши Накамото, създател на Биткойн:

„Основният проблем с конвенционалната валута е цялото доверие, което е необходимо, за да работи. На централната банка трябва да се вярва, че няма да унищожи валутата, но историята на валутите е пълна с нарушения на това доверие. Банките трябва да имат доверие да държат парите ни и да ги прехвърлят по електронен път, но те го заемат с вълни от кредитни балони с едва част от тях в резерв.

Може да се очаква, че криптовалутите ще привлекат вниманието на по-десните хора, поради децентрализирания си характер. Независимо от това, аз НИКОГА няма да позволя себе си, нито моя екип да цензурират всякакъв вид Op-Eds или умишлени парчета. Хората трябва да имат правото да имат свои собствени мисли и мироглед. Хората трябва да имат правото да могат да споделят тази гледна точка. Ако не, тогава не вършим работата си, за да защитим свободата на словото.

Не всички сайтове са губещи

Когато някои сайтове загубят трафика си в Гугъл, други сайтове печелят. Това е естеството на играта.

Както продължава Barry Schwarts от Search Engine Land:

Ранните данни за тази актуализация на Гугъл показват, че има много сайтове, които са загубили трафик и много са спечелили. Всъщност Mirror, The Sun, Metro и други онлайн публикации в Обединеното кралство са спечелили според данните на Sistrix UK. Но когато един сайт спечели, е възможно други да загубят. Sistrix показа, че Daily Mail губи 43% видимост в търсенето.

Както показват данните от Sistrix, Mirror.co.uk изглежда е основният победител от основната актуализация на Гугъл от юни 2019 г .:

Това изглежда малко странно и може да бъде странно съвпадение:

Нашият вариант за действие:

Въпреки че разбираме, че Гугъл трябва да актуализира алгоритъма си за търсене от време на време, не можем да разберем защо им е разрешено да наложат такива драстични промени, които имат толкова драматични последствия за толкова много новинарски сайтове в рамките на много ограничен период от време – 24 часа, без никакви обяснения или предупреждения към медийни организации като нашата. Макар да обявиха актуализацията, те не разкриха информация за това какво ще направи основната актуализация.

Аз лично се обръщам към медиите по целия свят, да се преборят с тази ужасна практика от Гугъл, която по същество може, с щракване на пръстите си, да реши кой ще процъфтява и кой ще умре в рамките на няколко минути. Гугъл контролира световното потребление на новини. Те твърдят, че са про-журналистически. Те имат инициатива за новини, в която се казва:

Google claims to build a stronger future for journalism.

Всъщност те създават среда, в която журналисти, редактори и новинарски организации не знаят дали ще съществуват след следващата актуализация на Google Core.

Ако Гугъл мисли, че CCN, изведнъж – не забравяйте, буквално за една нощ -, е лошо, тогава защо не ни даде възможност да разберем защо и да ни даде начин да се променим, преди тази голяма актуализация. Вместо това, ние сме изритани в зъбите през нощта с нулево познаване на това, което сме направили погрешно, въздействайки на екип от 60+ души.

6 години работа се изпарява.

Тези служители са засегнати:

Самбурай Дас, главен редактор за последните 4 години, се намира в Индия, Бангалор. Йосия Уилмот, който е нашият американски редактор, току-що се премести в нов дом във Вирджиния със семейството си от 4-ма поради сигурността на работата си. Gerelyn Terzo, нашият помощник редактор се намира в Ню Джърси. Памела Меропиали, нашият талант и CHRO базирана в Португалия. Панкай Упадхай, нашият оперативен мениджър в Ню Делхи. Пол “П. Х. ”Мадоре, нашият мениджър на крипто съдържанието и един баща с четири деца, базирани в Арканзас. Сам Бурги, главен редактор на Hacked.com. Уилям Грант, нашия видеорекордер от Ню Джърси. Sundas Azis, нашият видео продуцент от Ню Джърси. Плюс много повече на непълно работно време, на свободна практика и изпълнители.

Обръщаме се към ЖУРНАЛИСТИ, РЕДАКТОРИ, ДИРЕКТОРИ И НОВИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

Въпреки че CCN може да е без значение за вас, практиката на Гугъл също се отразява на вас и вашата организация. Тази основна актуализация може да е била положителна за вас, но какво да кажем за следващата актуализация на Google Core? А следващото? Всички ли ще седнете и ще оставите диктатора в стаята да реши съдбата ви, без да имате шанс да разберете актуализациите и да направите необходимите промени, за да оцелеете? Или още по-лошо, ще разрешите ли Googlémocracy?

Съгласно Етичния кодекс, който следваме в CCN:

  1. Ролята на пресата в обществото

1.1. Свободата на словото, свободата на информацията и свободата на печата са основни елементи на демокрацията. Свободна, независима преса е сред най-важните институции в едно демократично общество.

1.2. Пресата има важни функции, тъй като носи информация, дебати и критични коментари по актуалните въпроси. Пресата е особено отговорна за допускането на различни гледни точки.

1.3. Пресата ще защитава свободата на словото, свободата на печата и принципа за достъп до официални документи. Тя не може да се поддава на натиск от всеки, който би искал да предотврати открити дебати, свободен поток от информация и свободен достъп до източници. Споразуменията, отнасящи се до отчитането на изключителни събития, не изключват независими новинарски репортажи.

1.4. Правото на пресата е да носят информация за това, което се случва в обществото и да разкриват и разкриват въпроси, които трябва да бъдат подложени на критики. Задължение на пресата е да хвърли критична светлина върху това как самите медии упражняват своята роля.

1.5. Задачата на пресата е да защитава отделни лица и групи от несправедливости или пренебрегване, извършвани от държавни органи и институции, частни предприятия или други.

НАШИТЕ ИСКАНИЯ КЪМ ГУГЪЛ

Дайте тримесечно предизвестие на всички уебмастъри, да не говорим за новинарски организации, за всички основни актуализации на Гугъл и да уточните какво може да повлияе;

Ако се счита, че дадена информационна организация е в рискова зона за загуба на повече от 20% от техния трафик, обяснете защо и какво може да направи, за да се промени, за да остане на повърхността;

Включете всички страни, където сте водещата търсачка, и им разрешете да създадат аполитични работни групи, които да проучат вашите промени в търсенето за опазване на нашите демокрации, нашата свобода на словото, нашата свобода на печата и нашата свобода на информацията;

Въпреки че Гугъл изисква новинарски организации да бъдат надеждни и прозрачни, за да бъдат включени в търсенията и в Гугъл Новини, на Гугъл е позволено да диктуват как всички ние трябва да се държим чрез тайни актуализации и алгоритми, като са ненадеждни и непрозрачни. Кой отговаря за основната актуализация на Гугъл през юни 2019 г.? Какъв е телефонният му номер? Или имейл адрес? Или фирмен адрес? (Същото се изисква от новинарските организации да бъдат включени в Гугъл Новини и трябва да се показват публично.) Това е парадокс, който никога не е бил наблюдаван преди в историята на пресата. Многообразието е изложено на риск. Свободата на пресата е изложена на риск. Свободата на словото е изложена на риск. Свободата на информацията е изложена на риск.

КАКВО МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ?

Споделете нашето съобщение.
Споделете нашите искания, адресирани до Гугъл.
Напишете вашите собствени мнения или редакционни материали за огромния слон в стаята.
Рали срещу драконовската сила, която Гугъл има.
Влияйте на политиците. Накарайте ги да разберат колко опасно е станало Гугъл във вашата страна.
Създайте анти-Гугъл решение за сайтове, които изпитват тежка реакция на Гугъл.
Подпишете петицията срещу монопола на Гугъл и призовете Конгреса на Съединените американски щати да действа.

Помните ли Standard Oil?

До 1890 г. Standard Oil контролира 88% от потоците на рафинираното масло в САЩ.

През 1904 г. Standard контролира 91% от производството и 85% от крайните продажби.

През 1909 г. американското министерство на правосъдието предяви иск срещу Стандарт по федерално антитръстово законодателство, Антимонополния закон на Шерман от 1890 г., за поддържане на монопол и ограничаване на междудържавната търговия.

На 15 май 1911 г. Върховният съд на САЩ потвърждава решението на по-ниския съд и обявява групата Standard Standard за „необоснован” монопол по силата на Закона за антитръстовата политика на Шърман, раздел II. Той нареди на Standard да раздели на 34 независими компании с различни бордове на директорите, като най-големите две от тях бяха Standard Oil от Ню Джърси (което стана Exxon) и Standard Oil от Ню Йорк (което стана Mobil). „

Гугъл контролира 88,47% от световния пазар за търсене на компютри (април 2019 г.) според Statista.com. Гугъл контролира 93,08% от пазара за мобилно търсене в САЩ (април 2019 г.). Време е Гугъл да направи промяна или че някой я прави за тях.

Ако сте журналист, редактор, директор или собственик на новинарска организация и бихте искали да споделите вашите мисли в тази статия, моля пишете ми на jonas.borchgrevink@ccn.com. Ще споделя съобщението ви под тази статия. Можете също да се свържете с мен за други свързани заявки.

СЪБУДЕТЕ СЕ

Това, което всички ние изживяваме в момента със силата на тези титани, е като лош епизод на Black Mirror или филм като The Circle:

Искате ли да ни подкрепите?

Подкрепете ни, като споделите нашето послание.
Подкрепете ни, като закупите тениска Googlémocracy.
Подкрепете ни, като станете читател на HVY.com
Подкрепете ни, като оставите коментар по-долу.
Подпишете петицията.
Присъединете се към Hacked.com като член, който плаща.
Абонирайте се за нашия пощенски списък, където ще изпращаме актуализации относно проблема.

КАКВО ЩЕ НАПРАВИМ?

Затваряме CCN.com. Гугъл направи този избор за нас. Преместваме целия екип в HVY.com, за да се опитаме най-малкото да спасим съвременната журналистика по начина, по който го виждаме. HVY Журналистите са новинарска платформа, създадена от и за журналисти. Прочетете повече за това тук. Това е жалко, но и ние зависим от Гугъл (Google Анализ, Google Търсене, Google Новини, Google Adsense, Google DFP, Google Tag Manager, Google Discover, Google AdX, Gmail, Google Webmaster, Google сървъри – WPEngine се хоства в Google Cloud Сървъри, Google Диск, Google Карти, AMP, Google Документи, Гугъл какви ли не.)

PS: Рекламите в Гугъл са напълно изключени за CCN.com. Може да са ни убили, но няма да се възползват от погребението ни. Единствените реклами, разрешени за тази публикация, са рекламите от Revcontent и Vuukle, които можете да видите под тази публикация.

Искрени благодарности

Искам да се разделя с нашите основни конкуренти с топла благодарност. Благодаря ви за тръпката, благодаря за състезанието, благодаря за всичко, което преживяхме заедно през последните 6 години. Наистина се надявам, че ще се справите по-добре от нас. И късмет на други медийни организации, които се борят в момента.

Но най-важното: Благодаря на нашите лоялни читатели. Без вас не бихме били нищо от самото начало. Бъдете сигурни, че можете да продължите да четете същото висококачествено съдържание от любимите си журналисти в HVY.com.

Спасете пресата, запазете свободата на словото, борете се с властта.

Искрено Ваш,

Jonas Borchgrevink
Директор и основател на CCN Markets и Hawkfish AS

Изображения, които можете да използвате безплатно.

CCN. РОДЕН 5-ти ЮНИ, 2013 г. УМРЯЛ 10 ЮНИ, 2019 г. ПРИЧИНА НА СМЪРТАТА: ГУГЪЛ.

Какво означава децентрализацията и свободата?

One Reply to “Важно: CCN спира работа след основната актуализация на Гугъл от юни 2019 г.”

Leave a Reply