Бинанс пуска новия BUSD стейбълкон следващата седмица

Новият, обезпечен в щатски долари и създаден в партньорство с Paxos Trust Company стейбълкойн на Binance, BUSD, ще бъде пуснат на криптопазарите седмицата, която започва на 16 септември.

В четвъртък, по време на конференцията Invest: Asia 2019, организирана от CoinDesk, съоснователят на Paxos, Rich Theo, каза че „Първата партида от щатски Binance долари е готова. Ще бъде пусната за обмяна следващата седмица, срещу валути като BTC и BNB.“

По-рано този месец, компанията Paxos Trust Company, която вече е пуснала в обръщение собствени стейбълкойни обезпечени в долари и в злато, получи и допълнително регулаторно одобрение ot Нюйоркски департамент за финансови услуги (NYDFS), за да пусне и BUSD.

Сега, Binance ще впише новата валута, а Binance е най-големият световен пазар по обем на обмена, заедно с няколко други стейбълкойни, които са вече налични на пазара, като USDT, USDC и PAX.

Четете още: Телеграм пуска своя криптовалута през октомври

„Пускането на стейбълкойн, който е одобрен от NYDFS е стратегическа стъпка за Binance, за да може да предлага on-chain финансови услуги на различни потребители по света,“ заяви финансовият директор на Binance, Wei Zhou.

BUSD не е първият стейбълкойн, който Binance пуска на криптопазара. През юли, дъщерната фирма на Binance, която се намира в Jersey, пусна Binance GBP (BGBP), стейбълкойн, който е обезпечен в лири стерлинги.

Очаква се в бъдеще да има много и различни стейбълкойни, които активно да се търгуват на пазара. И Zhou би искал, по-нататък във времето, Binance да пусне още урегулирани стейбълкойни, които да са обезпечени във fiat валути и да направят света на криптовалутите по-стабилен.

Източник

Leave a Reply