Чангпенг Жао за забраната на Биткойн в Индия: Колкото повече го забраняват, толкова повече хората го искат

Биткойн в момента се търгува с премия от $ 500 в Индия. Според изпълнителният директор на Бинанс, Чангпенг Жао забраната на Биткойн в Индия и решението на нацията да обяви криптовалутите извън закона само привлича повече хора към децентрализираните активи.

Бинанс оспорва забраната на Биткойн в Индия

Главният изпълнителен директор на Бинанс, Чангпенг Жао, публикува туит тази седмица, коментирайки най-новия законопроект за борба с битконите в Индия, който се стреми да осъди на затвор всеки, който притежава криптовалути.

Ръководителят на най-големия централизиран криптообмен в света твърди, че предложените нововъведения за забрана на криптовалутите ще послужат само за това, „повече хора да го искат“.

Това става все по-очевидно през последните няколко дни, тъй като спот цената на Биткойн за платформата на Bitbns – една от малкото останали борсови борси в Индия – се продава на около 11,120 долара. Тази цена е повече от $ 500 по-висока от средната цена на BTC на други пазари по света и в момента е 450 долара по-висока от спот цената на Бинанс.

Четете още: Китай вдига забраната за Биткойн? Случайната обмяна е легална според адвокат

Тази значителна разлика в сравнение с останалата част от пазара подчертава огромното търсене на BTC в страната.

Разликата в цената расте

Разликите не са странно събитие за криптовалутите като цяло. Само през миналата седмица беше идентифицирана премия за биткоин от $ 160 на борсата в Хонг Конг, Tidebit. Но ситуацията в Индия е особена, като се има предвид увеличаващата се антикриптова позиция на правителството. С по-малкото възможности за закупуване на биткойн, нарастващият недостиг и нарастващото търсене изглеждат предпоставки за рязко покачващите се цени.

$500 Bitcoin Premium India

Биткойн продължава да бъде пример за реалното проявление на ефекта на Streisand. Колкото повече хора се опитват да го потиснат, толкова по-голямо расте детето. Въпреки многобройните усилия на индийските законодатели да ограничат приемането на криптовалута в страната, изглежда, че привлекателността на най-високо класифицираната криптовалута не е спряла да расте.

Това разширяване на привличането дори се прехвърли от спекулациите на дребно към основното институционално приемане.

Какво привлича толкова индийците към Биткойн?

Но защо ще нарасне търсенето на BTC в Индия? Е, правителството на страната засили политиката си за контрол на капитала в опит да защити индийската рупия (INR). Въпреки това, с нарастващия профил на дълга на страната и нарастващата инфлация, точно обратното на желания резултат по отношение на INR стабилността изглежда се случва.

Следователно биткоинът представлява валута на убежище, при която индийците съхраняват богатство в случай, че INR загуби стойността си значително.

Четете още: Протестиращите в Хонг Конг купуват биткойни от опасение за контрол от Китай

Индийците нямат лесен достъп до криптовалутите като цяло. Централната банка на страната забрани на търговските банки да изпълняват сделки на борсите през 2018 г., така че платформите нямат достъп до фиатни пари.

Въпреки решителното предизвикателство срещу политиката, Върховният съд все още не е взел никакво решение. Банките дори са отишли ​​по-далеч, за да затворят сметките на клиентите, занимаващи се с криптовалута.

Възникващата цифрова съпротива дори надхвърля биткойна с доклади за платформи като Telegram и Reddit, които са блокирани в страната. Някои банки дори са преустановили предлагането на плащания за PayPal.

Прекратете работата с криптовалути или отидете в затвора

Индия дори се готви да приеме закон, който напълно забранява всички форми на криптовалута в страната. Според сведенията, този нов закон ще забрани търговията, държането и добиването на криптовалута.

Четете още: Инвеститор: Биткойн може да се възползва от икономическата криза по света

Всеки, който бъде уличен в нарушение на закона, ще бъде осъден на 10 години затвор без възможност за условно освобождаване. Подобен ход дори би поставил Индия над Китай по отношение на антикриптовалутните разпоредби.

Проекти като Libra на Фейсбук може да не бъдат допуснати да работят в Индия предвид банковите закони на страната, които забраняват банковите мрежи да улесняват транзакциите с криптовалута. Заинтересованите страни от криптографията в Индия казват, че позицията на правителството само ще подтикне индустрията да мине под земята.

Източник

5 Replies to “Чангпенг Жао за забраната на Биткойн в Индия: Колкото повече го забраняват, толкова повече хората го искат

Leave a Reply