Цената на Биткойна надмина 6 000 долара

Цената на Биткойн продължава с растежа си, достигайки ключовата точка от 6 000 долара. По този начин, кралят на криптовалутите удари най-високата си цена за последните шест месеца.

Биткойн превъзхожда алткоините, прескочи ключовите 6 000 долара

По време на писането на статията, цената на Биткойн е 6,090.43 долара след увеличение от 3,67% през последните 24 часа. Забележително е, че Биткойн е с най-голям ръст от топ 10 на криптовалутите. Алткоините, които обикновено са податливи на повече волатилност, не регистрираха никакви значителни ценови ходове.

Бинанс Койн, родният знак на Бинанс, продължава да кърви, след като борсата претърпя хакване от 41 млн. долара на 8 май. Цената на XRP на Рипъл остава забележително стабилна при $ 0.30, докато USDT Тетер леко се понижи под $ 1 след като се появи в епицентъра на два големи скандала.

Общата пазарна капитализация е по-близо до $ 190 млрд., като Биткойн е отговорен за 56,9% от тази цифра.

Bitcoin SV процъфтява след хакването на Бинанс

Говорейки за по-широкия пазар, Bitcoin SV, разделението на Биткойн Кеш, която понастоящем заема 14-то място в CMC, нарасна с 10% сред хакването на Бинанс. Както съобщава U.Today, изпълнителният директор на Бинанс реши да делистне BSV след скандал с Крейг Райт, самопровъзгласения Сатоши Накамото.

Междувременно неговият по-голям брат Биткойн Кеш е на прага на тестването на $ 300 още веднъж след незначително увеличение на цената от 2,64%, което му позволи да пробие над две нива на съпротива.

Източник

Leave a Reply