Харвард и Йейл купуват криптовалута

Проучвания показват, че някои от най-големите американски университети купуват криптовалути със своите много-милиардни дарителски фондове.

Университетските дарения традиционно се състоят от пари или други финансови активи като крипто, които се даряват на академичните институции.

В доклада публикуван в Bloomberg се посочва, че Койнбейз споменава дарителските фондове сред своите клиенти, които са инвестирали в криптовалути този месец.

Попитан за допълнителни подробности за това откога се извършват тези инвестиции, анонимният източник каза:

„Може да е от средата на 2019 г. Повечето са от поне година. Мисля, че те вероятно ще го обсъдят публично по някое време тази година. Подозирам, че са постигнати доста добри печалби.“

Институции, а сега и университети в криптогалактиката

Университетските дарения имат специфична правна структура, която има за цел да предостави за неопределено време инвестиции, използвани за конкретна цел, а крипто активите са най-добре представящите се досега тази година.

Харвардският университет притежава най-големия университетски дарителски фонд с над 40 милиарда долара активи, докато Йейл има над 30 милиарда долара, Мичиган има около 12,5 милиарда долара, а Браун притежава 4,7 милиарда долара. Не е известно колко от тези средства са обърнати в крипто активи, но по всяка вероятност това е малка част.

Как да купя Биткойн?

Bloomberg спомена институционалните инвестиции като оказващи огромно влияние върху цените на биткойните през последните месеци, по-специално цитирайки големи инвеститори като Guggenheim Partners LLC и Paul Tudor Jones, които помогнаха за повишаване на интереса и създадоха прецедент.

MicroStrategy продължава да изкупува биткойни с последната си покупка на 22 януари на обща стойност 10 милиона долара.

Главният изпълнителен директор Майкъл Сейлър също посочи, че листнатия в Насдак Marathon Patent Group току-що е закупил BTC на стойност 150 милиона долара, коментирайки;

„Друга публична компания приема Биткойн като актив за хазната си.“

Grayscale също се завръща в „режим на закупуване“, тъй като сега биткойнът е с 25% по-евтин, отколкотобеше на рекордното си ниво преди почти три седмици. Общите активи под управлението на институционалния фонд възлизат на $ 26,6 милиарда.

Прогноза за цената на Биткойн

По време на писане на статията Биткойн продължава да се коригира, като загуби 4.7% през деня при спад обратно до $ 31 600. Той е намалял до момента с около 13% през седмицата и се насочва обратно към психологическата зона за подкрепа от 30 000 долара.

Пробив под това може да доведе до ускоряване на изтеглянето до нива от 40%, което би било около $ 25,000.

Източник

Leave a Reply