Това е най-възприемчивата към крипто страна в света: Проучване

Нигерия, ОАЕ и Сингапур са трите държави с най-голям интерес към криптовалутите, разкрива проучването на CoinGecko.

Проследяващият цените на криптовалутите CoinGecko смята, че тазгодишният спад на пазара на цифрови активи е променил тенденциите в индустрията. Според проучванията на компанията Нигерия се е превърнала в най-възприемчивата към криптовалутите нация в света.

Други скорошни доклади разкриха, че интересът на нигерийците към цифровите валути е продиктуван от ограничения им достъп до финансови услуги и паричната криза, която цари в държавата.

Нигерия заема първото място

Чрез наблюдение на няколко фактора, като например търсения в Google, които включват фразите „buy crypto“ или „invest in crypto“, CoinGecko установи, че Нигерия (с резултат от 371 точки) се нарежда на първо място по любопитство към криптовалутите. Втората позиция принадлежи на Обединените арабски емирства (ОАЕ), а на трето място е Сингапур. По повод на резултатите говори съоснователят на CoinGecko – Боби Онг:

„Това проучване дава интересна представа за това кои държави продължават да се интересуват най-много от криптовалутите въпреки спадовете на пазара.“

По-нататък той изтъкна, че жителите на страните в горната част на списъка са най-склонни да „купуват потапянето“ и са навлезли във вселената на цифровите активи предимно в дългосрочен план.

През последните няколко месеца Ethereum набра скорост заради очаквания преход от консенсусен механизъм Proof-of-Work към Proof-of-Stake. Интересът към мрежата изглежда е най-голям в Сингапур, докато Солана е най-популярна сред гражданите на Грузия.

Освен че проявяват огромно любопитство към индустрията, голяма част от нигерийците вече са се превърнали в HODLers. Проучване на KuCoin разкрива, че 35% от пълнолетните жители на страната (или 33,4 млн. души) са притежавали или търгували с криптовалути в близкото минало. Нещо повече, 52% от тях са разпределили повече от половината от общото си богатство в този клас активи.

Ключова причина за навлизането в сектора може да бъде ограниченият достъп до парични услуги в най-населената страна в Африка, заявиха от KuCoin. Въпреки че Нигерия е финансов център в западната част на континента, обширни селски райони в страната са оставени без възможности за банкиране и фиатни услуги.

Друг фактор са икономическите проблеми на страната. Инфлацията продължава да се покачва ежемесечно и в момента е над 18%. Поради това не е чудно, че някои местни жители са решили да диверсифицират портфейлите си с криптовалути.

Какво да кажем за държавите, готови за крипто?

Въпреки любопитството си към пазара на цифрови активи, Нигерия не се класира сред 10-те най-подготвени за криптовалути държави в света. Номер едно в тази статистика е Хонконг с резултат от 8,6 точки от 10. На второ и трето място са съответно Съединените американски щати и Швейцария.

Според проучването в тези три държави има най-много блокчейн стартъпи, най-голям брой крипто банкомати и дружелюбно законодателство и данъчни правила за цифровите активи.

Според тенденциите в Google жителите на Австралия са въвеждали най-често „криптовалута“ в търсачката, а жителите на Ирландия и Обединеното кралство са в челната тройка.

Източник: https://cryptopotato.com/this-is-the-most-crypto-curious-country-in-the-world-study/

Leave a Reply