Тим Дрейпър казва, че е време Биткойн да блесне на фона на огнището на коронавируса

Опитите на световните правителства да се борят с пандемията на COVID-19 ще имат катастрофални последици за икономиката, каза Тим Дрейпър. Изтъкнатият инвеститор в рискови капитали подчерта, че на фона на това Биткойн ще процъфти, тъй като хората ще използват неговата децентрализирана същност.

Простото печатане на пари не работи

Възникналото огнище на коронавирус подтикна световните лидери да предприемат драстични мерки за борба с разпространението му. Цели държави инициираха пълни блокади, предприятията бяха закрити, икономиките се свиха,а  правителствата трябваше да  реагират. Някои отпуснаха стимулиращи пакети в подкрепа на икономиките си, а САЩ оглави всички с историческа финансова инжекция с обща стойност 6,2 трилиона долара. Много световно известни експерти критикуват точно тази мярка. Американският инвеститор в рисков капитал Тим Дрейпър също се присъедини към инициативата – „Не може просто да отпечатате толкова много пари наведнъж“. В неотдавнашно интервю основателят на “ Draper Associates “ разгроми собственото си правителство:

Правителствата печатат колосални суми пари ,те казват „ ние сме тук – един трилион долара“. Правителството не може да вложи трилион долара в икономиката, освен ако не прибегне към данъчна ваканция. Те трябва да го направят чрез СЗЗ ( специални защитени зони  ) и различни организации. Ситуацията е предпоставка за всевъзможни търкания при получаване на средствата. Ще изминат години, преди тези пари да се влеят в икономиката. “

Възможността на Bitcoin

Като такава, Дрейпър счита убеждението си, че стойността на долара в крайна сметка ще намалее.  В ролята си на дългогодишен привърженик на Биткойн той отбеляза, че това може да  е неговият шанс. „Това ще бъдат наистина интересни времена. Хората ще си кажат : “ чакай, защо да не използвам Биткойн?  Знам, че има само 21 милиона от тях и не е нужно да се притесняваме  , ако правителствата разреждат валутите си, като отпечатват тонове от тях. Можем го! Вместо това масово използват валута, за която всички сме съгласни, а това е част от икономиката.

  Според Дрейпър, след като кризата COVID-19 приключи, хората ще анализират действията на съответните си правителства. И ако преценят, че тези мерки са „прекалено драконовски“ ,а лидерите разполагат с твърде много власт, това би могло да ги тласне към Биткойн дори повече – благодатение на децентрализираната му същност.

Той добави , че интелигентно сключените договори ще изиграят важна роля след коронавируса , когато хората биха искали повече прозрачност, контрол и знания за случващото се.

Всяко зло за добро

Броят на безработните граждани нараства стремглаво по време на националната блокада.   Дрейпър обаче вярва, че отчаянието ще накара хората да вземат „живота си в свои ръце“. 

Вместо да слушат правителства и медии, те може да решат да действат, да се образоват, дори да станат предприемачи. Ако успеят да погледнат на настоящата ситуация като на възможност, светът може да излезе от кризата като едно по-добро място.

„Това време е много подходящо за иновации. Светът преминава през процес на осмисляне. Това е момент, в който всички онези неща, които изглеждаха възможни, но малко вероятни, вече са поставени на масата . Хората започват да си задават въпроси – „Чакай, как да използвам Биткойн? , Как да използвам интелигентни договори? , Как работи изкуственият интелект? ”

Източник : https://cryptopotato.com/its-bitcoins-time-to-shine-amid-coronaviurs-outbreak-tim-draper-says/

Leave a Reply