Тайлър Уинкълвос казва на CNBC, че „Парите в брой са боклук“

Той вярва, че инвеститорите в крайна сметка ще изпратят цената на Биткойн до над 500 000 долара.

Тaйлър Уинкълвос предполагаемо казва на бизнес мрежата CNBC, че „Парите в брой са боклук“. Според него е въпрос на време инвеститорите да зарежат долара и други фиатни валути за BTC:

„В един момент е трудно да се разгледат тези единици данни и да се каже, че биткойнът не е невероятен запас от стойност.“

Неговият брат близнак Камерън Уинкълвос също каза, че биткойнът (BTC) „просто трябва да бъде по-добър от златото“, за да види стойността му да се повиши до забележителни нива.

Близнаците, които управляват базираната в САЩ криптовалутна борса Gemini, вярват, че BTC в крайна сметка ще достигне 500 000 долара – отразявайки скорошна прогноза на Катрин Ууд, главен изпълнителен директор на ARK Investment Management.

Четете още: Златото губи стойност и пазарен дял за сметка на Биткойн

Крипто ентусиастите смятат, че скорошното представяне на Биткойн се различава от предишните пазарни цикли поради притока на институционални инвеститори. Скокът на зреене на биткойн също предполага, че цифровата валута създава постоянно място във финансовата система.

Както намеква Тайлър Уинкълвос, кривата на приемане на Биткойн се ускорява на фона на страховете от историческо обезценяване в националните валути като щатския долар. Тези опасения за обезценяване бяха в основата на прогноза от юни от Голдман Сачс, която призова за по-високи цени на златото.

За разлика от биткойните, цената на златото намалява през последните месеци, като спот цената сега се търгува с 14% под рекордното си ниво през август.

Пазарът на кюлчета отчита значителни отливи през последните седмици, докато притежателите на биткойн са натрупали още по-големи позиции. Раул Пол, главен изпълнителен директор на Real Vision Group, наскоро каза на своите последователи в Twitter, че ще ликвидира цялото си златно портфолио за Биткойн и Етер (ETH).

Източник

Leave a Reply