Стартъп достави близо 4000 криптокарти за една седмица

Crypterium, криптоплатежната компания, ръководена от бивш изпълнителен директор на Visa, е доставила около 4000 криптокарти за седмица след пускането на дебитната си карта, според съобщение за пресата от 27 юни.

Crypterium, базирана в Естония, която е финтех компания, пусна на пазара Crypterium Card на 12 юни, предлагайки на световната общност предплатена карта, заредена с основните криптовалути като Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC), USD Coin (USDC), както и собствен CRPT маркер на Crypterium.

Четете още: Лайткойн пуска дебитна карта, за да харчим LTC като редовни парични средства

Както пише компанията в съобщението, новете криптокарти работят „по същия начин като традиционната предплатена карта“. Това позволява плащане онлайн и в магазина, както и крипто-покупки на редица услуги, включително Amazon, Netflix, както и такси за обучение, или медицински сметки. С тези криптокарти потребителите могат също да теглят пари от банкомати от „всеки един от 2-те милиона ATM-а“, като средствата се конвертират автоматично в местните валути.

Crypterium успя да достави 3 736 Crypterium карти до около 70 страни през първата седмица след пускането на решението, позовавайки се на „бум на търсенето“ на фона на сегашния ръст на цените на BTC и зараждащия се бичи пазар.

Докато по-голямата част от поръчките за карти идват от Съединените щати, фирмата отбелязва също значително търсене от Азиатско-Тихоокеанския регион, като Австралия се нарежда на трето място по поръчки. Извънредно търсене, по-специално, дойде от страни със слаби местни валути и нестабилни икономики.

Стивън Паркър, бивш генерален мениджър на глобалния платежен гигант Visa, заяви, че тези впечатляващи цифри отразяват реалното глобално търсене на „стабилна дебитна карта“, която осигурява равен статут на крипто и традиционните валути по отношение на плащанията.

Четете още: КойнБейз пуска своята крипто дебитна карта в Европа

На 11 юни американската криптообменна и портфейлна услуга КойнБейз пусна дебитна карта Visa в шест европейски държави, което позволява на клиентите да синхронизират картите си директно с техните КойнБейз сметки и да изтеглят валути от банкомати.

По-рано тази седмица, Cointelegraph съобщи, че общият брой на глобалните банкомати на биткойн (BTM) е достигнал 5000.

Източник

One Reply to “Стартъп достави близо 4000 криптокарти за една седмица”

Leave a Reply