Скоро 3 милиона традиционни банкомата ще добавят функционалност за криптовалути

Налице е забележителен ръст в използването на крипто банкомати в световен мащаб. Данните от CoinATMradar.com казват, че до 1 юни 2019 г. в световен мащаб има общо 4,858 криптовалутни банкомата. Смята се, че сега тези машини са достигнали до 5000. Днес в света има над 3 милиона функциониращи банкомата. Смята се, че до 2020 г. те ще нарастнат до 4,3 милиона конвенционални банкомата с фиат.

Крипто ентусиастите казват, че несъответствието не трябва да бъде източник на тревога. Всъщност те твърдят, че тази широка традиционна мрежа от банкомати е добра за Биткойн. Например потребителят на Reddit RickDawkins казва:

Работя с няколко десетки обикновени банкомата. Скоро ще им бъде доставен софтуер за Биткойн, така че някой ден тези 3 милиона традиционни банкомата ще добавят функционалност за криптовалути. Още не са известни други подробности. Ще ми трябват няколко години, за да получа всичките актуализации, за да съм сигурен. Тази индустрия е бавна и винаги отлагат крайните срокове.

Запознайте се с Койнбейз тук

Двойно функциониращи банкомати с Биткойн/Фиатни пари

Производител на банкомати с Биткойн разработи софтуерен пакет, който превръща всеки редовен банкомат в BTC машина. Чрез тези двойни машини, всеки банкомат може да приема, прехвърля или разпределя пари в брой заедно с цифровата валута. Софтуерът, беше инициативата на компанията да насърчи масовото приемане на криптовалутите.

Четете още: Над 300 нови Биткойн ATM инсталирани за месец

Според производителя, всичко, което операторът на банкомат трябва да направи, е да пусне софтуера в работеща машина и транзакциите на валутата да се управляват и идентифицират автоматично чрез система от портфейли. Йордан Кели, главен изпълнителен директор на Robocoin, в миналото каза, че те „модернизират съществуващата световна инфраструктура за банкомати в глобално взаимосвързана мрежа за обмяна на валута и парични преводи на биткойн“.

Най-малко 60 процента от всички крипто банкомати са в САЩ. Канада е дом на 12.4% от всички крипто банкомати. Това означава, че над 70% от всички тези машини са базирани само в Северна Америка. Европа държи 22% от световното население на тези банкомати, докато Азия има 2%.

Предизвикателства пред банкоматите на Биткойн

Първият биткойномат стартира през 2013 г. Биткойн банкомата на Robocoin беше инсталиран в кафене Waves в центъра на Ванкувър. Въпреки това, Robocoin спря производството на машините три години по-късно. След това фирмата обяви, че вместо това се прицелва в производството на софтуер, а не хардуер.

Четете още: Стартъп достави близо 4000 криптокарти за една седмица

Криптовалутните банкомати не са без критики. По времето на Robocoin имаше много проблеми със софтуера и хардуера, с които да се справим. Освен това, таксите, събирани от крипто банкоматите, са толкова високи, че много криптовалутни ентусиасти ги намират за непрактични. Те вместо това се придържат към борсите. Други фенове на криптоповалутите обаче вярват, че всичко това е част от еволюцията. Според тях банкомат с функционалност за криптовалути е поредната стъпка в правината посока.

Всяка технология, която променя живота от мобилните телефони до интернет, има своите трудности. Съществува и нарастващият проблем с регулирането, който поставя крипто банкоматите под микроскоп на критиката. Например във Ванкувър кметът наскоро предложи забрана на машините за премахване на прането на пари.

Източник

Искате ли да имате собствен криптомат? Попитайте ни за оферта от страницата ни за контакти!

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply