Сеул поставя в Блокчейн личните карти на своите 26-милиона жители

Южнокорейският новинарски сайт Queen съобщава, че столицата Сеул ще пусне на гражданите карта, базирана на Блокчейн технология. Това ще бъде поредна стъпка от неговата инициатива за интелигентен град. Кметът на града Парк-Вон-Суун обяви Блокчейн инициатива в Корейския форум за бъдещето 2019 и Технологично Блокчейн Шоу.

Вон-Суун призна, че много нови технологии могат да донесат големи ползи и че има много приложения, някои от които вече са въведени в Южна Корея – например в система за електронно гласуване, която използва Блокчейн.

Четете още: Christian Dior представя Блокчейн платформа за проверка на луксозни стоки

Един от глобалните проблеми днес е интелигентният град, който използва иновативни технологии, за да води своето общество. Такива технологии са Блокчейн, големи данни и Изкуствения Интелект… ще внедрим интегрирана система за автентификация в гражданската карта на Сеул и ще разширим базата за лесен достъп до различни административни услуги. Ще направим всичко възможно, за да увеличим степента на използване и удобството на гражданите чрез свързване със ZeroPay.

Услугите за идентичност, базирани на Блокчейн, стават все по-популярни. Наскоро Майкрософт обяви, че ще изгради децентрализирана услуга за идентифициране, наречена ION, базирана на блоковата верига на Биткойн.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Сеул поставя в Блокчейн личните карти на своите 26-милиона жители”

Leave a Reply