Рипъл създава клон в Бразилия, планира да продължи с Латинска Америка

Платформата, която управлява един от най-ценните символи на пазара – XRP, Рипъл създава клон в Бразилия, за да се разпространи в цяла Латинска Америка.

Компанията зад третата по големина монета по пазарна капитализация, XRP, ще обяви откриването на офис в Бразилия, съобщава Cointelegraph Brazil. Въпреки че има много спорни обвинения срещу Рипъл, които твърдят, че платформата е централизирана или че е измама, Рипъл продължава да се разширява и се чувства добре, независимо от несигурността на крипто пазара и неговата волатилност.

Рипъл да продължи да разгръща своята услуга RippleNet

Тази стъпка ще бъде официално обявена между 11 и 13 юни на събитието CIAB Febraban, което ще се случи в Сао Пауло.

Според докладите новият клон на Рипъл ще се управлява от Луис Сако, бивш изпълнителен директор на местния офис на гаранционната група.

Четете още: Банков гигант казва, че Рипъл ще промени начина, по който се движат парите по света

Сако дойде да работи за Рипъл през пролетта на тази година. В интервю той заявява, че Рипъл възнамерява да достигне до повече клиенти, които да се присъединят към RippleNet, технологията за извършване на незабавни плащания.

Целта на начинанието са не само банките и финансовите организации, разположени в Бразилия, но и цяла Латинска Америка.

Досега тази година Рипъл вече има повече от 200 клиенти за RippleNet по целия свят, които тестват XRP за транснационални плащания.

Рипъл създава образователна инициатива

Крипто-компанията също така възнамерява да направи семинари, програми за обучение и др. Според Сако, това че Рипъл създава клон в Бразилия ще допринесе за популяризирането на DLT и повишаване на осведомеността за него и криптовалутите като цяло сред обикновените потребители.

Източник

One Reply to “Рипъл създава клон в Бразилия, планира да продължи с Латинска Америка”

Leave a Reply