Рипъл получи още едно рамо, след като Banco Santander пусна нов коридор за плащания

Испанският банков гигант Banco Santander обяви One Pay FX – цифрово приложение за трансгранични плащания, доставено от Рипъл. По този начин банката добавя нов коридор към услугите си, захранвани с Блокчейн.

След актуализацията от миналата седмица, iOS приложението вече поддържа незабавни плащания между Великобритания и Полша. Услугата беше достъпна в двете страни и преди обявяването, но парите не можеха да бъдат изпратени между тях.

Четете още: Рипъл обяви партньорството си с гиганта за парични преводи MoneyGram

В пост в Туитър Маркъс Тречър, старши вицепрезидент в Рипъл, обяви стартирането на проекта. Той заявяви, че е „чудесно да се види, че този важен коридор за плащания се изпълнява“.

С актуализираното приложение клиентите на Banco Santander вече могат да прехвърлят до 10 000 евро на ден в 19 европейски страни – и в САЩ – без такси за транзакции.

Banco Santander стартира One Pay FX през април 2018 г. Тогава то беше достъпно за клиенти на дребно във Великобритания, Испания, Полша и Бразилия. Това беше доста голям успех за Рипъл – Banco Santander е третата по големина банка в Европа, управляваща активи на стойност 1,4 трилиона долара. Тя е и първата банка, която издава на клиентите в няколко страни услуга за международни разплащания, базирана на блокчейн.

Четете още: Технологията на Рипъл помага на компаниите за преводи да получат 800% увеличение на клиентите си за една нощ: Брад Гарлингхаус

„One Pay FX използва технология, базирана на Блокчейн. Тя ще осигури бърз, лесен и сигурен начин за трансфер на пари в международен план. Предлагайки стойност, прозрачност и доверие – услуги, които клиентите очакват от банка като Santander“, каза Ана Ботин, изпълнителен председател на Banco Santander в априлското си изявление.

Докато Banco Santander помага за разширяване на достъпа до приложението за плащане на Рипъл, същото не може да се каже за XRP, валутата, която също е създадена от Рипъл. През март 2019 г. банката отстъпи назад, след като докладите предложиха One Pay FX да използва XRP за управление на плащанията.

Това е „недоразумение“, което банката по-късно призна. Santander дава и Santander отнема.

Източник

Leave a Reply