Рипъл наема изпълнителен директор от Амазон

Рипъл посрещна нов изпълнителен директор, който ще бъде начело на екипа от инженери.

Деврай Варадхан от Амазон се присъедини към Рипъл като старши вицепрезидент (SVP) по инженерството. Той ще замени Кристофър Канаан, дългогодишен служител на блок-веригата декакорн.

Изпълнителният директор на Рипъл коментира, че е „развълнуван“ да приветства новия член на инженерния екип сред „звездите“ на компанията.

Активиране на Internet of Value

Преди да бъде нает от Рипъл, Варадхан беше вицепрезидент на Амазон от октомври 2017 г. до декември 2020 г.

В изявлението си той твърди, че технологичният прогрес може да има „дълбоко положително“ въздействие върху човечеството:

„Във водещи инженерни екипи в Амазон в продължение на 15 години бях свидетел от първо лице на множество насочени към клиентите иновации, които предоставиха на хората основни потребности, необходими за начина им на живот.“

Според Варадхан, мрежата Рипъл ще направи глобалната финансова мрежа по-ефективна, като отключи силата на блокчейна с Internet of Value, което улеснява прехвърлянето на пари дотолкова, колкото е и изпращането на имейл:

„Финансовата мрежа RippleNet и отворената платформа за разработчици RippleX отключват силата на блокчейн и технологията за цифрови активи, позволявайки на финансови институции, стартиращи компании, основатели и предприемачи да подобрят драстично скоростта, цената и надеждността на начина, по който хората извършват транзакции по целия свят.“

Рипъл продължава да привлича високопоставени ръководители

През декември Санди О’Конър, бивш главен директор на регулаторните въпроси в JPMorgan Chase, която се смята за една от най-мощните жени в банковото дело, се присъедини към борда на директорите на Рипъл.

SEC признава използването на XRP като средство за трансгранични плащания

Това се случи само една седмица преди Американската комисия по ценните книжа и борсите (SEC) да изправи компанията пред съд заради предполагаеми незаконни продажби на XRP.

Въпреки правните си проблеми, Рипъл очевидно остава привлекателна за високопоставени ръководители.

Източник

Leave a Reply