Рипъл е повече от парични преводи, може да улесни централните банки

Традиционните финансови институции днес се състезават за по-бързи и актуални банкови технологии. Рипъл се позиционира като решение на значителната банкова неефективност. Вследствие на това банките инвестират в блокчейн, за да не останат по-назад. През януари 2019 г., например, Рипъл обяви, че има над 200 глобални банки като свои партньори.

Четете още: Рипъл казва, че 14 нови банки и финансови институции се присъединиха към RippleNet

Банките, поради технологичния напредък, се озоваха в небрано лозе. Пазарът им е наводнен, но пък е изпълнен с придирчиви и взискателни клиенти. Бързите и достъпни скорости на сделките, които Рипъл носи, ще им помогнат да се откроят от останалите. Рипъл също си партнира с MyLeop на Фондация Гейтс, за да изгради интернет за финансово маргинализираните.

Съюзът на Рипъл и МВФ

Рипъл обаче изглежда се фокусира върху справянето с повече от банковата мрежа на SWIFT. Съоснователят на стартиращата компания Крис Ларсен ще бъде част от дискусиите на високо равнище за ФинТех и бъдещето на финансите с Международния валутен фонд. МВФ имаше този панел преди и обсъди жизненоважната необходимост от трансграничния консенсус. Други достойни споменавания в дискусията бяха ролята на изкуствения интелект, мобилните компютри и разпределената технология за растеж на сектора.

Говориха деветнадесет от най-известните имена в сферите на финансите и технологиите. Панелът за 2019 г. ще включва Джереми Аллер, главен изпълнителен директор на Circle, Marco Santori, президент на Blockchain.com, както и Адам Лудуин от Chain. Кристин Лагард, директорът на МВФ по-рано през годината, подчерта критичната необходимост от адаптиране на банките.

Тя помоли банките да действат по новаторски технологии, за да предоставят на клиентите по-добри услуги. Освен това Лагард предупреди банките, настоявайки да се приспособят, като отбеляза, че Рипъл and Circle са критични за оцеляването на техните банки.

Четете още: Технологията на Рипъл помага на компаниите за преводи да получат 800% увеличение на клиентите си за една нощ: Брад Гарлингхаус

„Мисля, че в банковата система като цяло в много, много страни, разликата няма да бъде между онези, които са разрушени, и тези, които оцеляват. Разликата ще бъде между онези, които са канибализирани, защото не виждат, че новостите идват, и не ги възприемат, а онези, които самонасочват това канибализиране. […] Така че виждам промени, които се случват сега. Ако мислите за Circle, и Рипъл и за всички тези – това е мястото, където те са активни и полезни. „

Централните банки са крайната цел на Рипъл

Връзката между МВФ и Рипъл е показател за дългата игра на Рипъл. МВФ наистина не се нуждае от решения за парични преводи, но Крис Ларсен присъстваше на консултативния си съвет. Брад Гарлингхаус, главен изпълнителен директор на Рипъл, също беше на заседание на консултативния съвет на Националната банка на Швейцария (SNB). Генералният директор на Банката за международни разплащания (BIS) Агустин Карстенс също присъства на срещата.

BIS, собственост на централните банки, „насърчава международното парично и финансово сътрудничество и служи като банка за централните банки“. Услугите й са за международни организации и централни банки и е със седалище в Базел, Швейцария.

По-специално, Брад беше единственият представител на частния сектор в срещата, а разговорите му за продуктите на Рипъл накараха ентусиастите на XRP да се гордеят. Освен шефа на BIS, присъстваха Кристин Лагард, председателят на Хонконгския валутен орган Норман Чан и губернаторът на Централната банка на Русия Елвира Набиулина. Други видни участници са управителят на САМА, Ахмед Абдулкарим и директорът на МВФ Тобиас Адриан.

Четете още: Рипъл с рязко увеличение на транзакциите при глобалната си мрежа RippleNet

Любителите на XRP казват, че Кристин Лагард продава решенията на Рипъл на иначе крипто мечката, Аугустин Карстенс. Въпреки това, изглежда, че това работи, защото наскоро Карстенс призовава за приемането на блокчейн, наричайки я мощна технология. Аналогично, Европейската централна банка в своя доклад за последиците от криптографските активи върху паричната политика и банковото дело нарече XRP жизнеспособна възможност за повишаване на ликвидността и функционалността на финансовите институции.

Източник

Leave a Reply