Рап и крипто: Лил Пъмп стартира своя криптовалута PumpCoin

PumpCoin е тук, защото „защо не“.

Рапърът Lil Pump, най-известен с песента си „Gucci Gang“, пуска криптовалута, наречена PumpCoin.

Според съобщение за пресата, PumpCoin „ще ви позволи да играете директно със самия рапър“, както и да се ангажирате с Лил Пъмп по други, неуточнени начини. Все още няма обяснение за това как точно ще работи. Компанията заяви, че монетата ще бъде обявена по-късно днес, и я описа като „като Cameo, но дори по-готина.“ (Cameo е услуга, която ви позволява да плащате на известни личности, за да ви изпращат персонализирани видеоклипове.)

Представител на компанията потвърди пред Decrypt, че PumpCoins ще бъдат достъпни само извън САЩ, благодарение на разпоредбите на SEC. Компанията планира да пусне монетите в началото на 2021 година.

Fyooz направи подобен трик с Лил Яхти миналия месец, продавайки близо 400 000 долара в YachtyCoins чрез ICO.

И както при партньорството с Яхти, платформата обедини усилията си с пазара за цифрово изкуство на близнаците Уинкълвос Nifty Gateway, за да пусне един-единствен NFT по модел на PumpCoin. NFT са незаменими токени, които са събираеми активи, базирани на блокчейн.

Защо корекцията на Биткойн, която всеки очаква, може и да почака

Първоначално Лил Пъмп нашумя с „Gucci Gang“ – песен, която по някакъв начин така и не стигна до номер 1 в Billboard Hot 100. Той издаде албум в началото на миналата година, наречен Harverd Dropout, който дебютира в десетката.

В опит да поднови актуалността си, Пъмп реши да се включи в кампанията за преизбиране на президента Доналд Тръмп по-рано тази година. Поканен рапъра да каже няколко думи точно преди изборите, Тръмп го представи като „Малкия сводник“.

В крайна сметка Тръмп спечели Флорида, родния щат на Лил Пъмп, въпреки че е трудно да се каже дали това е свързано с него.

PumpCoin не е първата авантюра на Лил Пъмп, свързана с крипто: миналата година неговият онлайн магазин за стоки започна да приема плащане в Биткойн.

Напоследък и други рапъри се качват на борда с криптовалутите – Меган Тий Стелиън (Жребецът) раздава 1 милион долара в Биткойн на своите фенове в Twitter.

Датата на пускане на PumpCoin е определена някъде в началото на 2021 година.

Източник

Leave a Reply