Първите стимули от $1,200 раздадени в САЩ и обърнати в Кардано струват $ 45,000 днес

Американците, които са използвали своите 1200 долара от първия стимулиращ чек получен през април 2020 г. за да купят Кардано (ADA), биха имали 45 000 долара само година по-късно.

Измина приблизително една година, откакто заплахата COVID-19 проникна в Западния свят и причини огромни смущения. Преди малко по-малко от дванадесет месеца, откакто правителството на САЩ инициира значителни пакети за облекчение и изпрати 1200 долара на всеки възрастен, който печели по-малко от 75 000 долара годишно.

Макар и много малко вероятно, тази сума би могла да доведе до невероятна възвръщаемост, ако гражданите на САЩ са решили да разпределят средствата в някои активи. Един от тях се откроява най-много, тъй като 1200 долара, поставени в Кардано в средата на април 2020 г., биха стрували почти 45 000 долара днес.

Стимул, използван за инвестиции: 11 месеца по-късно

CryptoPotato съобщава за подобни сценарии в миналото, в които проучихме какво би могло да се случи, ако $ 1200 бяха разпределени в BTC или дори ETH. И като цяло резултатите са доста впечатляващи.

Що се отнася до цените на 14 февруари, инвестицията в Биткойн би довела до възвръщаемост на инвестициите от 620% – което означава, че инвеститорът е можел да прибере 8 640 долара. Още по-забележителна беше хипотетичната покупка на Етериум – увеличение с 1025% или краен резултат от 13 500 долара.

По-новите данни и цени от днес показват, че възвръщаемостта на инвестициите и за двете би се увеличила до $ 9 493 в BTC и $ 14 403 в ETH.

First $1,200 Stimulus If Invested in Various Assets.
Първите стимули от $ 1200, ако са били инвестирани в различни активи.

Както показва графиката по-горе, инвеститорите също биха имали печалба ако бяха закупили акции като AMC и Tesla или директно инвестираха в популярните индекси на фондовия пазар – Nasdaq Composite и S&P 500.

Кардано надмина върха от 2018 г., ставайки третата по големина криптовалута

За разлика от това, $ 1200 вложени в злато всъщност биха довели до загуба, тъй като цената на кюлчетата леко е спаднала през последните единадесет месеца.

Кардано (и GME) са господарите

Докато повечето от гореспоменатите инвестиции биха донесли забележителна възвръщаемост, графиката на CryptoPotato подчертава двама като явни победители – GME и ADA.

Акциите на GameStop, страдаща компания, която влезе в новините тази година, след като акциите й бяха насочени от хедж фондове и защитени от инвеститорите на дребно в Reddit, напоследък скочиха рязко. По този начин такава инвестиция заема второто място, тъй като 1200 щатски долара, внесени в GME в средата на април 2020 г., биха върнали 44 288 долара.

Впечатляващо, нали? Има обаче още една опция, която бележи още по-забележителни резултати – Кардано. Родната криптовалута на блокчейн проекта, целящ да постигне пълна децентрализация този месец, беше доста целеустремена през последната година или малко повече.

ADA се търгуваше на около 0,032 долара на 15 април, но оттогава скочи с над 3 500% до около 1,15 долара към момента на писане на тези редове. Това означава, че ако инвеститорът е използвал цялата сума на стимула, за да купи ADA, той (или тя) би могъл да има в момента 44 800 долара по-малко от единадесет месеца по-късно.

Източник

Leave a Reply