ПейПал купува крипто-фирмата Curv

Появиха се слухове, че ПейПал е на път да закупи фирмата за попечителство на криптовалута Curv, като прогнозните цени за сделката варират между 200 и 500 милиона долара.

ПейПал продължава да навлиза в криптогалактиката

Придобиването на Curv е последният от поредица ходове, показващи интереса на ПейПал към криптовалутите.

Гигантът за обработка на плащания даде възможност за покупки на крипто през четвъртото тримесечие на 2020 г., като повиши лимитите за покупки от 10 000 на 15 000 долара през ноември поради огромното търсене. ПейПал наскоро обяви, че ще разшири продажбата на криптовалути за потребителите на Обединеното кралство и Venmo през 2021 г.

Крипто предлагането на ПейПал е малко ограничено, тъй като потребителите нямат контрол над личните си ключове. Ще бъде интересно да видим как компанията ще използва Curv, попечителска фирма, която се занимава със съхранението на цифрови активи.

Curv събра 23 милиона долара миналата година, за да продължи да обслужва институционалното търсене на Биткойн, като сред инвеститорите бяха Coinbase Ventures и Digital Currency Group.

Основният ДеФи протокол Compound също интегрира Curv миналата година, превръщайки новата придобивка на ПейПал в сериозен играч в криптогалактиката.

Новината за Curv накара CRV да скочи

Новините за придобиването бяха посрещнати с вълнение в крипто общността. Всъщност изглежда, че някои инвеститори са закупили грешна криптовалута в бързината, тъй като несвързаният CRV токен отбеляза скок на цените след съобщението.

Image

Кривата на DAO токена (CRV) нарастна с 24% по време на писане на статията. Ситуацията напомня за неотдавнашната помпа на Signal Advance, която се случи, след като Илон Мъск каза на последователите си да използват приложението за частни съобщения Signal, като много инвеститори се стекоха към несвързаните акции и увеличиха цената с 1100%.

Интересното е, че акциите на ПейПал се коригираха леко след новините за придобиването на попечителската фирма. Новината обаче не би трябвало да е изненада за повечето инвеститори, тъй като ПейПал се опита да закупи попечителската фирма BitGo миналата година, преди сделката да пропадне.

Източник

Leave a Reply