От начинаещ до инвеститор – лесна работа!

Що се отнася до криптовалутата, биткойн общностите за начинаещи могат да помогнат изключително много на онези, които са нови на финансовия пазар. Когато разговаряте с други инвеститори или крипто ентусиасти ще откриете, че те са щастливи да споделят пазарни съвети с Вас.

Биткойн за начинаещи- есенцията

Изследването на платформата на Bitcoin ще помогне на потенциалните инвеститори да разберат какво точно се случва зад кулисите на тази криптовалута.
Честно казано, само начинаещ биткойн ентусиаст ще оцени колко лесно е създадена мрежата и колко достъпна е за ескплоатация от инвеститорите. Разработен с  блокчейн технологията, Биткойн се фокусира над криптовалутната счетоводна книга , за да завърши транзакции, които се осъществяват в рамките на тези блокове.

Платформата на Bitcoin е децентрализирана система, което означава, че никоя единица не я контролира, а вместо това се захранва от нейните „ възли ” (nodes)  . Възлите могат да бъдат направени от всеки инвеститор по целия свят и са разпръснати, за да помогнат за запазването на блокчейн мрежата. 

От къде да започнете ?

Първата стъпка за инвестиране в криптовалута е получаване на цифров портфейл, в който да съхранявате своите инвестиции. Съществуват много и различни видове портфейли – в зависимост от Вашите нужди . Тези цифрови портфейли не съхраняват вашата криптовалута, а само кодовете Ви за сигурност. Тези кодове са по-скоро набор от уникални лични ключове, които Ви осигуряват достъп до данните в мрежата на Bitcoin. Ако сте забравили или загубили своите частни ключове, то Вие ще загубите и достъпа до биткойните си.

Това е важно правило за начинаещите в Bitcoin – ключът трябва да бъде съхраняван на сигурно място. Новите инвеститори ще трябва да отворят свой биткойн акаунт, така че да могат да купуват, продават и съхраняват своите инвестиции. Всеки може да направи това чрез Интернет – създавайки обикновен дигитален портфейл с Bitcoin, а с това започва всяко приключение в света на криптовалутата.

От къде да закупите биткойн?

Има редица начини за получаване на биткойн по целия свят.  За начинаещите с биткойн – най-лесният начин да започнат да трупат спестявания е да ги закупуват онлайн или чрез биткойн банкомати.  Има много биткойн банкомати, разположени по целия свят, но е необходимо проучване,а с него ще откриете точната локация на устройството,което търсите.

Съществуват дигитални борси за инвеститорите, които искат да получат Биткойн другаде. Има много борси онлайн, които начинаещите инвеститори на Биткойн ще намерят сами . Един от специфичните аспекти на тези дигитални борси е, че те трябва да се управляват в съответствие с местните закони.  Закони като „Опознайте своя клиент“ и законите свързани с „Пране на пари“ са основополагащи за тези борси.  Цифровите борси обикновено изискват допълнителна сигурност и могат да изискват идентифициране на лични банкови данни.

Криптовалута за начинаещи

Това е често много информация – наведнъж, а много от потенциалните инвеститори могат лесно да се претоварят.  Но във всеки случай, след като започнете пътуването си из света на криптовалутата,то намирането на подходяща информация ще се прерърне във Ваша втора природа. Начинаещите Биткойн инвеститори могат да срещнат успеха си ,но за целта е важно да проучват внимателно пазарните тенденции и важните прогнози.

При правилно проучване и планиране, Биткойн токените могат да превърнат всеки начинаещ потребител на Биткойн в печеливш инвеститор. Щом някой е готов да инвестира времето и енергията си, за да бъде печеливш, то Вие може да направите същото и да спечелите.

Източник : https://www.coinrevolution.com/an-easy-way-for-a-bitcoin-beginner-to-get-started-investing/

Leave a Reply