Основателят на Тесла Илон Мъск се съгласява с крипто-базирана икономика на Марс

Илон Мъск се съгласи с възможността икономиката на Марс да е базирана на криптовалута.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX, Илон Мъск, отговори я „Да“ на туита на изследователя на Изкуствения интелект Лекс Фридман, който гласеше: „Икономиката на Марс ще работи на крипто.“

Макар и на шега, предприемачът има склонност да предизвиква вълнение в крипто пространството.

Илон Мъск обмисля валутата на Марс

SpaceX е частен авиокосмически производител, чиято цел е да изпрати първите хора на Марс до 2024 г. Илон Мъск, основателят на компанията, се стреми да изгради „самоподдържащ се град на Марс възможно най-скоро“.

Хората вече започнаха да задават въпроси относно законите и потенциалната среда за обмен, използвана на червената планета. Лекс Фридман, забележителен изследовател в областта на изкуствения интелект прогнозира, че това ще бъде криптовалута.

Като се има предвид склонността на Мъск към Доджкойн, потребител на Туитър попита дали криптовалутата ще бъде DOGE. Друг потребител предложи Marscoin.

Илон отговори с просто „да“ на въпросите.

Миналата седмица Илон добави заглавието на бивш главен изпълнителен директор на Доджкйн към своя профил в Туитър и туитна: „Една дума: Додж“.

Цената на Доджкойн се повиши с 35% след туита.

Dogecoin price chart. Source: CoinGecko
График на цените на Доджкойн. Източник: CoinGecko

Преди това милиардерът предприемач се беше поинтересувал дали Биткойн има достатъчно ликвидност, за да се справи с „големи транзакции“.

Ангажирането на Мъск с криптовалутата в Туитър е сатирично, подобно на любимата му криптовалута – Доджкойн. И все пак, технологичният визионер често влиза в заглавията в пресата със своите забележки за Биткойн и криптовалутите.

Освен това не може да се отрече, че Мъск има виждане за крипто пазара на доста прилично ниво.

Мъск разкри по-рано, че притежава 0,25 BTC, на стойност около 6 650 долара по текущи цени.

Източник

Leave a Reply