Не-суверенните пари като Биткойн ще станат по-важни, твърди Джереми Аллер от Circle

През последните няколко месеца Биткойн [BTC] и останалата част от пазара на криптовалута бяха в възходящ тренд. Няколко души обявиха ниските цени през декември като дъното. Освен това монетата нарасна до 15-месечния си връх. Джереми Аллер, главен изпълнителен директор на Circle, говори за възходящото движение на пазара през последните три месеца, особено през последните няколко седмици, в интервю за CNBC Squawk Box.

Подобно на мнозинството от влиятелните хора в пространството, Аллер заяви, че пазарът на криптовалута наистина е достигнал дъното си през декември 2018 г. Той каза, че това е времевата рамка, през която започнаха да се виждат дългосрочни инвеститори, които изграждат значителна позиция във водещите криптовалути, което премина по-късно в „разгърнати в Q2“ с хора, обявяващи пристигането на крипто-пролетта.

Четете още: Инвестиционна компания, собственост на правителството на Сингапур, инвестира в крипто-гиганта Binance

Той продължи, като:

[…] Това, което мисля, че се случва, беше, че основите на технологията напредваха наистина много бързо. Има по-широко разбиране за крипто активите, както в класа активи. Хората виждат, че има повече търговски и институционални платформи и регулаторна рамка […] “

Това твърдение беше последвано от Андрю Соркин, който попита Аллер как Биткоин ще достигне до всеобщо възприемане, тъй като в сравнение с Libra все още е доста непопулярен. За това главния изпълнителен директор на Circle отговори, че първо има различни типове криптовалути, включително и стейбълкоини, като Libra са подкрепени от няколко монети и USDC монета, подкрепена единствено от щатския долар. Този списък допълнително допринася за добавянето на цифрови монети – не-суверенните пари, като доминиращата е Биткойн. Той добави:

„Мисля, че нашето мнение е, че в крайна сметка крайните потребители, физическите лица, институциите ще имат, знаете, крипто-финансови сметки, където могат да държат много от тези различни цифрови активи и ще могат да изпращат и получават всички тях. Това няма да бъде модул за решаване на проблема с победата или приемането. „

Четете още: Чангпенг Жао за забраната на Биткойн в Индия: Колкото повече го забраняват, толкова повече хората го искат

По-нататък той заявява, че по отношение на плащанията като заплащане на заплати и данъци, криптовалутите, базирани на фиат, ще получат по-голяма популярност, като правителствата ще изработят регулаторна структура за емитентите. Той добави:

„Но в същото време за Биткойн е сигурно, че ще видим, че с непрекъснатия си растеж не-суверенните пари ще станат по-важни. И повече хора ще видят стойността на устойчив на цензура, високо защитен дигитален актив като Биткойн.

Източник

Leave a Reply