Натискът при продажбите намалява, миньорите започват да натрупват Биткойн след 5 месеца дъмпинг

Биткойн миньорите са започнали да натрупват BTC след почти половин година дъмпинг, според последните аналитични данни.

Според данни от Glassnode, индикаторът за дългосрочна промяна на позицията на притежателя е станал зелен за първи път от над пет месеца.

Биткойн миньорите започват натрупване

Диаграма предоставена от анализатора на Glassnode показва, че индикаторът за дългосрочна промяна на позицията на притежателя е станал зелен за първи път от почти половин година.

BTC миньорите сега съхраняват биткойните, които добиват, вместо да ги продават. Въпреки това, според графиката, няколко подобрения в стойността на този показател вече са наблюдавани по-рано тази година: през февруари и март.

Как да купя Биткойн?

Тогава U.Today съобщи, че индикаторът за нетна промяна на позицията на миньорите е станал зелен.

7140_0
Изображение от Twitter

Наскоро Биткойн миньорите са добавили 8,874 BTC към своите притежания; това е криптовалута на стойност 523 647 640 долара.

Биткойнът се възстановява до 58 600 долара

Откакто достигна рекордното ниво от 61 800 долара на 14 март, водещата криптовалута спадна до 52 639 долара, като постепенно се възстанови до сегашното ниво от 58 622 долара, според графиката на CoinMarketCap.

На 2 април най-голямата криптовалута отново скочи над нивото от 60 000 долара (докато Етериум надмина 2000 долара), но не успя да задържи това ниво.

Междувременно притокът на институционални фондове продължава да отива вБиткойн. Наскоро бизнес софтуерният гигант MicroStrategy обяви допълнително придобиване на BTC на стойност 15 милиона долара – 262 монети – закупени на средна цена от 57 146 долара.

Сега компанията притежава общо 91 326 BTC.

Източник

Leave a Reply