Най-голямата телекомуникационна марка в Испания навлиза в Web3

Телекомуникационната компания Telefónica даде възможност за плащания с биткойн, етер и други криптовалути за своя онлайн пазар Tu.

С напредването на приемането на криптовалути в различни части на света Испания продължава да се сблъсква с важни събития в местното блокчейн пространство, тъй като най-големият ѝ доставчик на телекомуникационни услуги навлиза по-дълбоко в технологиите Web3. 

Многонационалната телекомуникационна компания Telefónica, базирана в Мадрид, Испания, даде възможност за плащания с криптовалути като Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), USD Coin (USDC) и много други на своя онлайн технологичен пазар, наречен Tu. Фирмата интегрира функцията за криптоплащания, предоставена от испанската криптоборса Bit2Me, за да получава криптовалути в замяна на своите технологични продукти. Борсата дразнеше с интеграцията по време на своето събитие Telefónica Metaverse Day.

Освен че интегрира криптовалути в своя онлайн магазин, телекомуникационната компания наскоро обяви и сътрудничеството си със софтуерната компания Qualcomm Technologies, за да развие своята екосистема за разширена реалност (XR) и да вдъхне живот на Metaverse. 

Според Даниел Ернандес, изпълнителен директор в Telefónica, тяхната фирма си е сътрудничила с Qualcomm, за да се подготви за бъдещето и да изгради своята инфраструктура. Това се прави, за да бъдат в крак с развитието, така че да могат да предоставят иновативни услуги на своите клиенти.

Освен усилията си за интегриране на криптовалути и изграждане на Metaverse, компанията се занимава и с незаменими токени (NFT). Фирмата е изградила и пуснала свой собствен пазар за NFT, интегриран с крипто портфейла Metamask.

Това не е първата среща на Telefónica с блокчейн технологията. Както вече беше съобщено от Cointelegraph, през 2019 г. фирмата обяви инициатива в подкрепа на стартиращи предприятия в областта на блокчейн и изкуствения интелект (ИИ). Този ход имаше за цел да подобри традиционните екосистеми с нововъзникващи технологии.

През 2020 г. Telefónica си сътрудничи с Deutsche Telekom и британския доставчик Vodafone, за да тества блокчейн решение за уреждане на споразумения за отстъпки при роуминг. Очакваше се, че базираното на блокчейн решение ще намали разходите на телекомите и ще създаде по-ефективни работни потоци за уреждане на междуфирмени сделки.

Източник: https://cointelegraph.com/news/spain-s-largest-telecom-brand-dives-deep-into-web3

Leave a Reply