Най-големият в света магазин за електронна музика започва да приема биткойни

Beatport ще се превърне в първия голям търговец на дигитална музика, който ще приема биткойни.

Beatport, най-големият онлайн магазин за диджеи в света, ще започне да приема биткойни този юни, според доклад от 20 април, публикуван от Music Week.

Роб Макданиълс, главен изпълнителен директор на Beatport твърди, че музикалната общност иска да бъде водеща в приемането на новата технология:

Ясно е, че дори в разгара на пандемия, общността на диджеите/продуцентите е готова да поведе индустрията към възприемане на нови технологии и иновативни средства за взаимодействие със своите фенове, а светът на криптовалутите и незаменимите токени са ярък пример на този факт.

Основана през 2003 г., Бийтпорт бързо се превърна в глобален онлайн музикален пазар, където диджеите могат да закупят парчета, които да свирят по време на техните сетове.

През 2019 г. сайтът пусна услуга за стрийминг, базирана на абонамент, наречена Beatport LINK.

Наред с приемането на биткойн плащания, Beatport ще пусне и първата си NFT колекция, озаглавена „Music for Future Dance Floors“. В нея ще са включени 10 ексклузивни парчета на световноизвестни диджеи, включително Boys Noize, която беше назначена от поп звездата Lady Gaga за последния си албум. Той ще се предлага с пропуски за гости и допълнителни визуални материали за феновете.

Миналата седмица Kings of Leon, групата, която стои зад такива хитове като „Sex on Fire“ и „Closer“, представи последния си албум като NFT. Шон Мендес и The Weeknd са сред най-известните музиканти, които се присъединиха към най-новата крипто мания.

Източник

Leave a Reply