Може ли Дубай да стане първият Blockchain-град до 2020 г.?

Може ли Дубай да стане първият град, който ще работи с Blockchain до 2020 г.?

Когато мислим за Дубай, си мислим за арабски милиардери, 6-звездни хотели и страхотни небостъргачи. Знаете ли обаче, че са налице планове за превръщането на Дубай в първия град с blockchain-електрическо захранване до 2020 г.?

Генералният директор на Smart Dubai, д-р Aisha Bint Butti Bin Bishr, смята, че градът е на път да се утвърди като блокчейн и крипто-епицентър, който би могъл да стане напълно интелигентен град през следващите няколко години.

Blockchain умен град в ОАЕ

Smart Dubai са организаторите на Global Blockchain Challenge, което е blockchain състезание, насочено към намиране на най-иновативните стартиращи фирми от целия свят и привличането им да работят в Дубай.

Д-р Аиша Бинт Бути Бин Бишър каза няколко много положителни думи във връзка с потенциала на Дубай за крипто-свързаните фирми:

Дубай се утвърди за рекордно кратко време като глобална дестинация за новатори и предприемачи в индустрията на Blockchain. Водени от визията на нашето ръководство, емиратът е станал синоним на смело възприемане на авангардните технологии и използването им за създаване на напреднали градски преживявания за своите жители и посетители.

Привличането на някои от най-новите и най-иновативни стартиращи компании в Дубай е част от по-големия план, наречен Dubai Blockchain Strategy 2020.

Планът първоначално бе обявен от Smart Dubai и Dubai Future Foundation по-рано тази година и е категоричен, че Дубай ще стане първият по рода си град-блокчейн до 2020 година.

Следващият кръг на Global Blockchain Challenge ще се проведе на срещата на върха Future Blockchain на 2-3 април 2019 г. в Световния търговски център в Дубай. Конкурсът е съвместно сътрудничество между Smart Dubai и Dubai Future Accelerators (DFA), което е инициатива на Dubai Future Foundation (DFF).

Успешните стартъпи, свързани с блокчейн, които преминават предварителните етапи на състезанието, ще бъдат поканени да се обучават в Дубай с DFA и ще получат въведение в културата на ОАЕ. Тримата победители в конкурса ще получат възможност да продадат и внедрят своите продукти и услуги в Дубай. Победителят в състезанието ще получи $ 20,000 в брой, а второто и третото място ще получи съответно $ 15,000 и $ 10,000.

Dubai Blockchain Summit 2018 привлече над 8000 участници, 130 крипто-свързани стартирания и над 140 говорители, а тазгодишното събитие обещава повече.

Макар да изглежда малко вероятно, че Дубай ще стане първият град със захранване чрез блокчейн до 2020 г., тяхната амбиция и икономическа сила определено ще им дадат предимство в преследването на технологичните иновации.

Източник

Leave a Reply