Младежите в Нигерия не са обезсърчени от новата забрана за Биткойн в страната

Както съобщихме по-рано, Централната банка на Нигерия предупреди, че занапред всички финансови институции, улесняващи всички форми на транзакции с криптовалута в страната, ще се сблъскат с гнева на регулаторните органи.

В обръщение до пресата централната банка поиска банките, позволяващи сметки на лица, извършващи транзакции свързани с криптовалути, да направят тези сметки несъществуващи. Всеки финансов участник, който не спази тези правила, рискува да бъде изправен пред строги санкции от регулаторните органи.

Нигерийските младежи може да изпитат трудности да търгуват с криптовалута в бъдеще

За нигерийските младежи, които съставляват по-големия процент от населението от над 200 милиона души в страната и развиват сериозен интерес към криптовалутите, специално Биткойн, новината идваща от дъжавната банка, макар и тревожна, може би не е най-шокиращата.

Това е така, защото в последно време Централната Банка на Нигерия разшири враждебността си към криптовалутите. През 2018 г. ЦБН напомни на обществеността, че цифровите активи като Биткойн, Монеро, Лайткойн, Доджкойн и други подобни са забранени, тъй като те не са регулирани за използване в страната.

Колко мощна е централната банка на Нигерия?

Тъй като дигиталните валути като Биткойн трябва да бъдат конвертирани във фиатни валути, за да бъдат използвани, ако забраната влезе в сила, платформи за търговия в страната като Buycoins и Luno (които изискват от потребителите да свързват своите банкови сметки и други данни, свързани с ID, да получат валутите си в брой) може да няма друг канал за превод, като по този начин средствата на клиентите остават заседнали в платформата.

Как да купя Биткойн?

През следващите няколко седмици страхът и паниката могат да накарат обменът да отчете огромен отлив на средства, но след като новината се появи, нигерийските младежи остават оптимисти. Те се включиха в Туитър, за да споделят възможни решения, които биха могли да помогнат за ограничаване на ситуацията.

Може ли нигерийската ЦБН да забрани криптовалутите? Вероятно не

Към този момент няма яснота какво ще е бъдещето на търговията с криптовалути в Нигерия, но нигерийското правителство може да се нуждае от нещо повече от забрана, за да разубеди своите граждани да не са свързани с криптовалутите.

През тази година Нигерия се превърна в държавата с най-много търсения от Гугъл за Биткойн. През 2020 г. обемът на търговия надмина всяка друга африканска държава, за да надхвърли 400 милиона долара, в резултат на което търговските платформи нараснаха. Много предприемачи в страната са включили криптовалути като методи на плащане.

Бъдещето все още е в криптото според жителите на Нигерия

Пазарът на криптовалута експлодира в Нигерия и след като чуха новината, нигерийските младежи отговориха с предизвикателство. Един потребител на нигерийския Туитър предложи крипто средствата да бъдат прехвърлени в Гана, след това конвертирани в найра и изтеглени в нигерийска банкова сметка. Други просто призоваха за младежки протест.

Източник

Leave a Reply