Милиардер инвеститор залага на Биткойн и криптовалутите

Легендата на Уолстрийт Хенри Кравис, съосновател на частната инвестиционна компания KKR & Co., е последната известна фигура, която инвестира в Блокчейн и криптовалутите.

Кравис инвестира в криптовалутен фонд, осигурен от ParaFi Capital, съобщава Блумбърг. Той се присъединява към инвеститорите милиардери Питър Тийл, Алън Хауърд и Луи Бейкън, които направиха своите залози в полза на криптовалутите и блокчейн технологията.

Основателят на ParaFi Capital Бен Форман казва, че рисковият и променлив свят на криптовалутата предлага практически безпрецедентен ръст за инвеститорите.

Четете още: Пропадайки, турската лира ще подтикне инвеститорите към Биткойн, казва Макс Кейзер

„В пазарите с висока доходност се борих да надмина индекса с десетки базисни точки. Криптото, от друга страна, поради възникването си, предлага огромно количество алфа на активните мениджъри.

Форман работеше в KKR & Co., която понастоящем управлява активи на стойност 190 млрд. долара. Той напуска фирмата през 2018 г., за да се съсредоточи върху блокчейн и криптовалутите на пълен работен ден.

„Докато играех с идеята да преследвам инвестирането в блокчейн в KKR, за мен беше ясно, че фирмата не е осигурила оптималния формат за това. Вместо да преследваме крипто в KKR, исках да построя KKR на крипто. „

ParaFi е инвестирал във водещата американска крипто обменна борса КойнБейз, Етериум-базирания проект MakerDAO и приложението за транспорт, логистика и финансови услуги Grab.

Източник

Leave a Reply