Мениджър на активи на стойност 8 трилиона долара забеляза Биткойн

Изглежда, че всяка голяма компания се интересува от Биткойн в този момент. ПейПал се присъедини към CashApp в приемането на крипто транзакции още през 2020 г., а Мастъркард наскоро обяви, че ще разреши транзакции с цифрови активи, използвайки нейната платформа. Дори Тесла се включи в акцията, като инвестира 1,5 милиарда долара в Биткойн и този ход се очакваше да предизвика още повече инвестиции от други компании и частни лица.

Главният инвестиционен мениджър на BlackRock Рик Ридър потвърди, че фирмата, която е най-големият мениджър на активи в света, вече се занимава с Биткойн инвестиции.

BlackRock разглежда Биткойн

Според думите на Ридър, това начинание в Биткойн е предизвикано от пазара, който е готов за въвеждането на нови играчи.

„Започнахме да се занимаваме малко с него. Моето усещане е, че технологията се е развила и разпоредбите са се развили до такава степен, че редица хора смятат, че той трябва да бъде част от портфолиото“, каза той. Струва си да се отбележи, че повече страни са въвели разпоредби относно данъчното облагане на криптовалутите, предотвратяването на престъпления и регулирането на индустрията. Естествено, това проправя път към насърчаването на нови крипто инвестиции.

Ридер също отбеляза, че инвестирането в крипто активи е много разумно в този момент, тъй като много традиционни активи вече не са толкова привлекателни за инвеститорите. Въпреки че той не посочи в кой конкретен крипто-актив трябва да се инвестира, специално Биткойн имаше впечатляващ възход през последната година.

След като падна до около 3000 долара когато пандемията избухна за пръв път през 2020 г., цената вече надхвърля 50 000 долара към февруари 2021 г. Ридер обаче препоръчва да се инвестира въз основа на това как изглежда съществуващото портфолио.

Тази новина обаче се очаква от известно време. При подаването на документите на компанията до Комисията за ценни книжа и борси по-рано тази година се подразбира, че дериватите на Биткойн ще бъдат добавени към два фонда под управлението на BlackRock: BlackRock Global Allcoation Fund, Inc. и BlackRock Funds V.

Известни членове на управлението на BlackRock са се изказвали положително за биткойните в миналото, а Ридер също е хвалил цифровия актив намеквайки, че той може да изпревари златото.

„Мисля ли, че това е траен механизъм, който, разбирате ли, би могъл да заеме мястото на златото до голяма степен? Да, аз го мисля, защото е много по-функционален от това да прехвърляш златно кюлче”, каза той през ноември 2020 г.

Източник

Leave a Reply