Лидерството на Plus Token е изправено пред наказателно дело в Китай

Основният заподозрян престъпник от Plus Token е изправен пред публично дело.

Един от ръководителите на Plus Token сега е изправен срещу наказателни обвинения в Китай. Plus Token е една от най-големите видни измами в историята на крипто индустрията.

Според местните медии, Zhou ще се изправи пред публичните прокурори в съда на окръг Jianhu, град Yancheng, провинция Jiangsu. Тъй като местната власт предоставя само фамилията на Zhou, по време на публикуване на статията не можем да потвърдим точно за кой Zhou се отнася.

Съобщава се, че Zhou рекламира и промотира приложението PlusToken wallet, така нареченото приложение за финансово управление на криптовалута, чрез Wechat и други пътища по интернет.

Регистрирайки четири различни акаунта със SIM карти в портфейла, той твърди, че е примамил над 1,9 милиона души в пирамидалната измама.

Пирамидната схема на Ponzi

Според местните власти портфейлът PlusToken се прикрива като приложение за финансово управление на криптовалута, но позволява на престъпниците да набират членове, като обещават висока възвръщаемост базирана на броя други инвеститори, които могат да привлекат.

Четете още: Предупреждение от автора на богат татко беден татко: „Вземете биткойн и се спасете“

Местната полиция заяви, че са получавали съобщения от обществото относно измамата още през миналата година, обяснявайки:

    „В името на предоставянето на услуга за повишаване стойността на криптовалута, платформата лъжливо твърди, че тя има функцията за копаене на криптовалути и изисква от членовете да плащат определена стойност от криптовалути като Bitcoin, Ethereum, EOS и т.н., за да получат висок статичен доход. „

Други замесени престъпници

Както Cointelegraph съобщи по-рано, членовете на китайската полиция пристигнаха във Vanuatu и задържаха шестима души, участващи в проекта PlusToken, и ги екстрадираха обратно в континентален Китай миналата година. Това може да бъде най-голямата криптовалутна измама някога, с приблизителна загуба от около 2,9 милиарда долара.

Източник

Leave a Reply