Крипто измамници се насочват към тероризма със сигнал за бомба в Япония

Правителствена сграда в Хокайдо получи сигнал за бомба от група крипто терористи.

Крипто терористите заплашиха, че ще бомбардират правителствен офис на Японския остров Хокайдо. Те съобщиха на властите, че ще деактивират предполагаемото експлозивно устройство само ако техният крипто откуп бъде платен.

Според FNN терористите изпратили имейл на кметството в Нумата, в което заявяват, че са поставили бомба в женската тоалетна на втория етаж. Те твърдели, че докато служителите изпълнят исканията им за плащане преди 03:00 UTC на 29 юни, бомбата няма да бъде взривена.

Изглежда обаче, че това е била фалшива заплаха. Крайният срок, определен от престъпниците, е изтекъл и залата остава непокътната, без да има по-нататъшна подозрителна активност до момента на публикуване на статията. Властите заявиха, че имейлът е пристигнал през седмицата на 20 юли.

Четете още: Крипто измамници се представят за членове на Олимпийския комитет

Терористи, стартират криптовалутни измами

Местните жители и хората, които работят вътре в сградата, твърдят, че не са забелязали подозрителни активност от непознати. Това изглежда подсилва подозренията, че крипто измамата разчита на терористична заплаха като начин да окаже натиск върху правителството да плати откупа.

В други случаи на крипто измами в Япония, продължаващата пандемия принуди отлагането на Олимпийските игри в Токио.

Това предизвика редица онлайн измами, свързани с криптовалути, включително имейл от предполагаеми членове на Международния олимпийски комитет. В тези имейли измамниците искат нищо неподозиращи жертви от цялата страна за дарения от биткойн (BTC), както съобщи Cointelegraph на 30 април.

Източник

Leave a Reply