Крипто гол! Голям футболен клуб в Европа вече приема Биткойн и Етериум

От CCN: Красивата игра стана много по-красива. Европейският футболен гигант Бенфика отбеляза крипто гол като обяви, че ще приема плащания с Биткойн и Етериум. Сега феновете на португалските шампиони от Примера Лига могат да плащат за билети за мачове и клубни стоки, използвайки криптовалута.

Елитният европейски гранд Бенфика приема плащания в Биткойн и Етериум

Това не е първият път, когато футболният елит флиртува с криптовалута, но за първи път тя е приета като редовен начин за разплащане.

Четете още: Точка за Биткойн: Професионални спортисти искат да им се плаща в BTC

В близкото минало италианските шампиони Ювентус играеха с идеята да стартират собствена клубна монета. Феновете дори бяха в състояние да платят за достъп до мачовете по време на Световното първенство в Русия през 2018 г., въпреки че това беше еднократно.

Сега транзакционната стойност на криптовалута може да бъде използвана изцяло около дома на Бенфика – Естадио да Луш. Внезапният ход настъпва благодарение на UTRUST, фирма за обработка на криптоплащания, която също използва своя собствен ETH базиран токен, UTK.

Запознайте се с Койнбейз тук

Според съобщението за пресата в сряда:

„Основната технология на UTRUST ще позволи на Бенфика да се възползва от повишената сигурност и удобството на криптовалутните плащания, като същевременно предпазва клуба от нестабилност на пазара. Също така ще намали значително таксите за обработка и ще премахне неудобните плащания с кредитни карти и измамните плащания. „

Изпълнителният директор на Бенфика Доминьос Соарес де Оливейра заяви, че решението за приемане на криптоплащания идва от признанието, че клубът трябва да „стои пред останалите“, добавяйки:

„[Ние] осъзнаваме, че много от нашите поддръжници са дигитални потребители, така че искаме да бъдем изпреварили кривата, когато става въпрос за приемане на нови технологии.“

Четете още: Европейската централна банка обмисля Биткойн, Рипъл, Етериум и Биткойн Кеш

Футболът – в леглото с криптовалутите?

Трудно можем да си представим по-малко вероятен приятел за биткойните от футбола. Никоя друга популярна индустрия обаче не е възприела криптото в толкова голяма степен. Бенфика не е първия клуб, който отбелязва крипто гол.

Бившият мениджър на Тотнъм, Хари Реднап, веднъж вдигна цената на криптовалута чрез своя профил в Туитър. Футболната легенда Роналдиньо дори пусна своя монета. Все повече имена, познати на британските и европейските футболни фенове, навлизат този списък, който нараства с всеки месец.

Наистина, съвсем скоро през април, спорната криптовалута Bitcoin SV (BSV) подписа споразумение за спонсорство с шотландския клуб Ayr United. Малкият крайморски клуб носи псевдонима „Честните мъже“. Интерпретирайте това както искате.

Четете още: Епъл прегръща Биткойн – добавя ฿ към набора си от икони

Бенфика има дълга, славна история в европейския футбол и редовно запълва своя стадион с капацитет от 65 000 души. Клубът се гордее с 14 милиона последователи по целия свят и 7 милиона активни фенове в интернет и социалните медии.

Само Биткойн, Етериум и UTK токенът на UTRUST ще бъдат приемани като за начало.

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Крипто гол! Голям футболен клуб в Европа вече приема Биткойн и Етериум”

Leave a Reply