Крипто гейминга изглежда експлодира по време на COVID-19

Крипто гейминг приложенията на Bling видяха прилив на изтегляния след COVID-19.

Базираната в САЩ компания за криптовалутни игри, Bling, отчете значително увеличение на броя на хората, използващи нейните продукти, след като по-голямата част от света навлезе в различни етапи на блокиране в отговор на пандемията COVID-19.

Според статистиката, споделена ексклузивно с Cointelegraph, статистиката на потребителите на Bling е нараснала почти с 50% през месец март. Платформата достига до 70 000 потребители на ден и над 400 000 активни потребители на месец. Водещото приложение на Bling, Bitcoin Blast, освен това премина милион изтегляния от Google Play Store.

Кризата COVID-19, като възможност  

Изпълнителният директор на Bling Ейми Уан каза пред Cointelegraph, че тя отдава тези статистически данни на хората, които са затворени у дома „и са отегчени“. Не само, че има повече потребители от преди, но хората прекарват повече време в своите приложения. Повечето от тези потребители са разположени в САЩ, Филипините, Индонезия и Бразилия.

Четете още: Предполага се, че приложението за търгуване с криптовалути Robinhood търси $ 250 милиона след неуспехите през март

Уан каза, че тази тенденция се наблюдава като цяло при мобилните игри. Повечето компании в това пространство забелязват повече изтегляния и повишена активност на фона на изискванията за карантина по света.

Ван каза:

    „Смятаме, че това може да е възможност за много хора, които преди са чували за биткойн, но никога не са стигннали до научаване на повече за него, да използват това време, за да научат за и да съберат малко биткойн. Докато много криптовалути се фокусират върху продажбата на биткойн, нашето уникално предложение е, че го даваме безплатно чрез геймплей. „

Тя добави, че настоящата ситуация е едновременно „благословия и проклятие“. Да, Bling вижда, че повече потребители прекарват повече време в приложенията си. Но приходите от реклами на компанията също са намалели – тъй като някои рекламодатели оттеглят разходите си за реклама поради икономическа несигурност.

Източник

Leave a Reply