Крипто асоциацията на Сингапур издава етичен кодекс за професионална практика

В партньорство с адвокатска кантора Linklaters, Асоциацията на криптовалутните фирми и стартови компании на Сингапур [Association of Cryptocurrency Enterprises and Startups, Singapore] (ACCESS) e подготвила етичен кодекс за професионална практика.

На 19 август The Global Legal Post писа, че централната банка и регулатор на Сингапур, Monetary Authority of Singapore (MAS), както и банковата асоциация на Сингапур подкрепят инициативата.

Новият кодекс е в унисон с вече изготвената от ACCESS стандартизацията на практиките на криптовалутните фирми, която дава насоки за противодействие срещу изпирането на пари и противодействието на финансирането на тероризма.

Кодексът има за цел да насърчи спазването на правилата и да преодолее рисковете свързани с прането на пари и финансирането на тероризма.

Четете още: Нюйоркските регулатори определят нов отдел за лицензирането на криптовалутните фирми

В свое изказване Peiying Chua, който отговаря за случаите свързани с финансовата регулация, които Linklaters обслужва, нарича инициативата промяна в криптовалутната индустрия, промяна която ще подобри бизнесът на крипто и блокчейн компаниите в Сингапур и ще затвърди позицията на Сингапур като водеща юрисдикция в блокчейн и финтех пространството.

Управителят на ACCESS, Anson Zeall, каза, че регулаторните промени в Сингапур правят местният криптопазар по-конкурентноспособен на международно ниво.

Новопредложените промени в режима на данъчно облагане на стоките и услугите, и разплащането в дигитални монети, ще помогне да се съкратят разходите на фирмите в развиващия се и нововъзникващ сектор, добави Zeall.

Мнението на Zeall наскоро беше потвърдено и от експерт корпоративни данъци на PwC Hong Kong, който потвърди че намаляването на споменатия данък за заплащането на стоки и услуги в криптовалута до 7% ще има положителен ефект на криптопазарите, управлението на активи и и  блокчейн предприемачеството.

Източник

Leave a Reply