Крипто анализатор: Ние сме в ранните етапи на бичи пазар за Биткойн, който ще шокира хората

Софтуерният инженер и поддръжникът на Биткойн Виджай Бояпати вярва, че в момента сме в началото на нов бичи пазар. Базирайки се на предишните пазарни цикли, той твърди, че повечето хора ще бъдат шокирани от новото високо ниво на Биткойн.

Бояпати твърди, че първите етапи на бика обикновено са бавни. Но кулминацията на оптимистичния пазарен цикъл вижда цената на даден актив да се покачва параболично.

На път към нова най-висока цена?

Виджай Бояпати публикува наблюденията си на предишните биткойн пазари на бикове в туит по-рано днес. Софтуерният инженер в Peach Inc. вярва, че проучването на предишни модели може да помогне на инвеститорите и спекулантите да се подготвят, като им дадат насоки за това какво да очакват този път.

Четете още: Цената на биткойна и златото ще се повиши след предстоящата глобална финансова криза, казва Макс Кейзер

Най-напред Бояпати твърди, че началните фази на бичия пазар са бавни. Това е така, защото има различни „слаби ръце“, които са останали да държат Биткойн под началната им точка на влизане. Един от ранните притежатели на Биткойн – Трейс Майер ги нарича „притежатели на последната инстанция“. Много от тези инвеститори увеличават натиска върху продажбите по пътя нагоре, когато цената се доближи до мястото, където първоначално са закупили. Програмистът нарича това „надвишаване на потенциалното предлагане”. Допринасящи за този феномен са китовете, които не са успели да се измъкнат на върха.

Той продължава да заявява, че ако цената достигне нов висок връх, малко хора търсят да изхвърлят позициите си в малка печалба, загуба или прекъсване:

„[В бичия пазар] лошите новини вече не са от значение и всеки провал се посреща от нетърпеливи купувачи, които търсят подходящи входни точки в #Bitcoin.“

Запознайте се с Койнбейз тук

Разбира се, заслужава си да си припомним, че за повечето хора Биткойн все още е на загуба. Преди се продаваше за почти $ 20,000, сега се продава за малко над $ 9,000. Те дори не гледат на бавното натрупване, което се случва в момента сред институциите и интелигентните инвеститори, да не говорим за това, че това е отправна точка.

Четете още: 10 000 долара зад ъгъла: Биткойн е с нова най-висока цена за 2019 година

Естествено, в допълнение към липсата на надвишаване на цената от над 20 000 долара, ще има и медийното внимание, което предизвиква подновен интерес, сравним с вида мания, наблюдавана в края на 2017 година.

За Бояпати подобна медийна буря евентуално изпраща ценовата парабола по неустойчив начин. Ако предишните пазарни цикли са нещо, което може да се надмине, върха може да бъде много по-висок, отколкото повечето хора смятат за възможно:

„Много малко хора правилно очакват колко висок ще бъде пазарът и повечето ще бъдат шокирани от последващия връх. Бичият пазар е този, който кара #Bitcoin да постига геополитическо значение, така че всеки ще наблюдава. Скокът може да е по-голям от всичко, което някога сме виждали.“

Бояпати също дава някои намеци за онези, които се опитват да напуснат пазара, за да осигурят максимални печалби. Той твърди, че небрежността в търговията е добър индикатор за настъпването на сериозен обрат, както и „големи ценови“ пропуски и паузи в обмена, в отговор на огромното търсене.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Крипто анализатор: Ние сме в ранните етапи на бичи пазар за Биткойн, който ще шокира хората”

Leave a Reply