Криптовалутите са тук, за да останат

Криптовалутите са тук, за да останат

Ако преди една година, ми бяхте казали, че както Ethereum (ETH), така и Bitcoin (BTC) ще се търгуват на сегашни нива от $ 6,700 и $ 396 съответно, щях да ви нарека луд или твърде развълнуван от новите технологии. И това само ако пренебрегна индивидуалните пикове на монетите през декември и януари: Bitcoin достигна 20 000 долара, а Ethereum – 1400 долара.

Но тъй като това се случи, двете монети са основата на онова, което може да се нарече великолепно начало на криптовалутите в света на технологиите, инвестициите и медиите.

Криптовалутите се оказаха сигурни в блока, поради криптиране. Те също са необратими и следователно никой не може да извърши измама. Цялата блокада е децентрализирана в известен смисъл, така че върху нито една от тях няма пълен контрол. Криптовалутите също са бързи като лидер е Ripple (XRP) 3,3 секунди време на транзакция. Транзакциите също са евтини, като Ripple отново води  с такса от $ 0.0004 на транзакция.

Защо избирам криптовалутите пред банките?


Също така, Криптовалутите доказаха, че светът може да бъде без граници, в известен смисъл, че те могат да бъдат приемани навсякъде по света, без да се занимават със скъпите валутни бюра. Германският туристически борд вече приема Крипто, така са апартаментите под наем по време на Световната купа по футбол на ФИФА през 2018 г. в Русия.

Може би тези качества са довели няколко големи организации да ги прегърнат, заедно с блокчейн технологията. Ето защо, позволете ми да очертая още причини, поради които Криптовалутите са тук, за да останат.

Първо, банките използват технологията „Ripple“ за уреждане на банковите си транзакции. Ripple си партнира с над 100 международни банки, като 40 – 50 от тях са централни банки. Ripple също така си партнира с доставчици на услуги, като Moneygram и Western Union. Също така трябва да отбележим, че IBM в момента изпълнява 9 Stellar Nodes по целия свят. Това са ясни признаци, че криптото е бъдещето.

Второ, имаме страни, които се замислят да издават свои собствени цифрови валути. Венецуела поведе с Петро. Китай изрази интереса си да стане дигитален, за да се справи с времето. Така е и Индия. Русия помисли и за по-нататъшното развитие на цифровите технологии в началото на годината.

Приключенията на Биткойн през 2017

 Трета причина, поради която Крипто е тук да остане, е превръщането на видни критици на Bitcoin (BTC) във вярващи. Известният инвеститор, Марк Кубан, беше първият, който направи завой на 180 градуса от обявяването на Bitcoin за балон. Джейми Димон, президентът и главен изпълнителен директор на Дж. П. Морган, също изрази съжаление, че е казал същото. Георги Сорос, инвеститорът милиардер, сега се замисля, за да инвестира в криптовалути чрез своя инвестиционен фонд. Семейство Рокфелер също така прави това чрез инвестиционния си ръст, Венрок, който наскоро си партнира с Coinfund.

Накратко, Крипто е тук, за да остане. Въпросът е: активно ли участвате в цифровата „революция“? Или чакате, когато пазарите отново ще се взривят, за да влезете с двата крака?

 

Превод от ethereumworldnews.com