Криминалното не подминава криптовалутите, ще има ли регулации?

Общите загуби на криптовалути в резултат на кражби, измами и други престъпления ще надминат 4,3 милиарда долара през 2019 г., според   фирмата CipherTrace, базирана в Силиконовата долина, съобщи Yahoo финанс, което е почти 4 пъти повече в сравнение със загубите през 2018 г., възлезли на 1,1 млрд. долара. (Данните са  от тримесечния доклад на фирмата  CipherTrace за борба с изпирането на пари.)  Всички се питат кога и как ще бъде регулиран пазара и дали ще бъде признат той реално от правителствата. Не е без значение и как ще се решат криминалните случаи с криптовалута, които изобилстват  все повече Безопастонстта на клиентите засега е най-дискутираният проблем сред работещите на крипто пазара.

Четете още: Нова Зеландия е първата страна в света където заплатите могат да се изплащат и в криптовалута

От движението на хакери и на кибер крадци само за последните няколко месеца са откраднати 160 млн. долара в различни криптовалути. Крипто инвеститорите се тревожат също, особено след случаят в Канада, където собственикът на борсата, държащ всички кодове за достъп,  мистериозно изчезна да работи в Индия.  Всички се питат процъфтяват ли офшорните фирми с появата на крипто валутите? Престъпления като размяна на SIM, крипто крик и други форми на кражба отварят крипто пространството за огромни загуби.

Разбира се, криптовалутата остава една от най-спекулативните индустрии. Като се има предвид тенденцията   цифровите й активи да нараснат в момента и бързината, с която  инвеститорите печелят богатство от нея,  може да се обясни нарастващото присъствие на злонамерени участници. И все пак  докато това става, пазарът расте.  Плащанията за парични преводи за биткойн и криптовалута са се увеличили десетократно (приблизително 66 процента) от 2017 г. насам.  Свойствата и сигурността на блокчейните,  най- често свързани с  крипто монети, на пръв поглед са подобрили трансграничните плащания за работници в чужбина.

Източник

2 Replies to “Криминалното не подминава криптовалутите, ще има ли регулации?

Leave a Reply