Консорциум за $2 трилиона ще предлага услуги с криптовалути за клиентите си

Френските законодатели са приели нов закон, озаглавен „План за действие за преодоляване на промените в предприятията”, или Pacte, който ще позволи на компании за животозастраховане на стойност 2 трилиона долара да инвестират в криптовалути чрез използването на специализирани професионални фондове, съобщава Les Échos. ,

Ригове за добив на криптовалути

Най-забележителният аспект на този нов закон е, че премахва ограничението, че компаниите могат да инвестират само 10% от средствата в не-ценни книжа. Член 21 от Закона Pacte изменя застрахователния кодекс, за да позволи специализираните професионални фондове (SPF) да бъдат включени в единици за животозастрахователни сметки.

Какво е Биткойн – обяснение като за петгодишно дете

„Това не беше основната цел на Пакта, но застрахователите ще могат да предлагат продукти, базирани на крипто-активи. Те ще могат да го направят чрез специализирани фондове“, казва Джоел Гиро, депутат и управител на бюджета на партията на Емануел Макрон La République En Marche.

Законът е в процес на разглеждане вече 18 месеца и подчертава опита на Франция да приеме нормативна уредба, благоприятна за криптовалутите, и да се надява много от инвеститорите да направят 2019 годината на пробива.

Франция прави крачка към криптовалутите

Франция сериозно обмисля криптовалутите, като направи много крачки в тази посока в последно време.

Френският министър на цифровата икономика Мунир Маджуби каза, че иска Франция да стане „шампион на блокчейн“, въпреки че има някои резерви по отношение на монетите и неприкосновеността им в личния живот.

Източник

2 Replies to “Консорциум за $2 трилиона ще предлага услуги с криптовалути за клиентите си

Leave a Reply