КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

КойнБейз и Бинанс стават все по-доминиращи в крипто търговското пространство. Двете гигантски борси могат да се похвалят съответно с 1,37 милиона и 1,14 милиона посетители. Трябва да се отбележи, че никоя друга борса няма над половин милион.

Четете още: КойнБейз и Бинанс получават около един милион посещения на ден

В една индустрия, която е предполагаемо велика за децентрализация, концентрационната сила в ръцете на двете е поразителна. Съответно вероятно е време да се разгледат факторите, които стоят зад тези тенденции и последиците за индустрията, при пътя ѝ напред.

Заплаха от централизация

Криптовалутата е както икономически, така и политически инструмент. Това е така, защото освен начинът на сключване на сделки, тя изпълнява и функцията на даване на власт на своите потребители чрез изграждане на консенсус. Естествено, централизираните институции пренебрегваха Биткойн с надеждата, че ще умре естествена смърт. Малко повече от десетилетие по-късно криптовалутата все още е силна. Сега тя не е само виртуална валута, но има и много други динамични приложения. Блокчейн технологията се прероди с прилагането си в различни сектори, поради неизменност и прозрачност. Бързите платформи за транзакции като XRP сега получават внимание от банките и основните институции.

Фактът, че тези две борси имат толкова голям отпечатък, е заплаха. Това е така, защото в случай, че голяма банка, като JP Morgan реши да придобие някоя от тях, контролът върху крипто-търговията ще стане концентриран. Освен това банките биха могли да решат сами да влязат в бизнеса с борсите.

Запознайте се с Койнбейз тук

При този сценарий банката може да намали размера на таксите за търговия и да докара тези борси до ръба на фалита. Битката за контрол по отношение на таксите за търговия е от страна на банките. Това е така, защото финансовата мощ на тези банки може просто да намали цените толкова дълго, колкото е необходимо. Като такава, централизацията на крипто е истинска системна заплаха, която поставя нещата в перспектива. Естеството на банките е такова, че те ще искат да упражняват контрол върху финансовия свят. Това означава, че по-голямо става криптото, толкова по-явни ще бъдат тези стъпки.

Четете още: Най-големият конкурент на Бинанс: Крипто гигантът Койнбейз вече търгува в 53 страни

Системният риск на борсите

Самите тези обмени поставят въпросите относно устойчивостта и риска за системата. Бинанс, например, се движи много наскоро заради забраната на Китай за търговия. Обменът трябва да има установена юрисдикция и хората, които контролират обмена, не са изказали ясно своите намерения.

Бинанс също има ОИП, които ще бъдат предмет на регулаторни въпроси в много страни напред. Фактът, че КойнБейз също е решил да добави подобен Launchpad е забележителен. SEC обяви наскоро, че ще постави крипто платформи, които провеждат crowdfunding поради предполагаеми нарушения на закона за ценните книжа.

Запознайте се с Койнбейз тук

Борсата реши внезапно да премахне BSV от своите търговски двойки. Това показва влиянието на крипто-борсите на пазара и ценообразуването, тъй като цените на BSV са хит. КойнБейз и Бинанс имат всеобхватен дял и са станали енергийни брокери на пазара. На истински справедлив криптопазар те трябва да бъдат неутрални арбитри.

КойнБейз и Бинанс се справиха добре, за да стигнат до мястото, където са. Въпреки това, тяхната неочаквано мощна позиция ги прави незаменими за криптосферата. Рискът от увреждане на крипто, поради лошо управление, регулаторни мерки или саботаж, е много висок. Това е нещо, което всички крипто ентусиасти трябва да обмислят за устойчивостта на индустрията.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

3 Replies to “КойнБейз и Бинанс доминират, ежедневните посетители надвишават 1,2 милиона

Leave a Reply