Китайската народна банка търси специалисти по криптовалути

Китайската народна банка търси специалисти по криптовалути

Според документ, публикуван на уебсайта на Китайската народна банка, тя търси да наеме крипто-специалисти. PBoC има четири позиции, които са отворени за инженери, които имат опит в криптографията, блокчейн, дизайна на чипове и сигурността, за да работят в Института за цифрови пари.

Документът обяснява, че специалистите ще разработят сигурна голяма платформа за данни, която ще обработва транзакциите с криптовалути в Китай. Описанието на длъжността включва разработване на терминален чип за транзакции, създаване на софтуер, свързан с цифровата валута, създаване на технологии за криптиране и модели за сигурност.

Банката има също така планове да наема професионалисти, които имат опит в областта на финансите и икономическото право. Те ще отговарят за правните и политическите изследвания на виртуалните валути и управлението на риска.

Съобщението идва, след като експертите, свързани с PBoC, предупредиха правителството за потенциалната вреда на наскоро стартирания stablecoin, подкрепен от долара, който може да обезцени юана в бъдеще. Експертите твърдят, че наличието на stablecoin, подкрепени от щатски долари като USDT, PAX, GUSD и TUSD, ще засили доминирането на долара в глобален мащаб. В крайна сметка това господство ще потисне юана в бъдеще.

JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

Изследователите също така вярват, че еволюцията на паричната система ще се осъществи чрез държавна валута. Поради тази причина, те вижте стабилните криптовалути като бъдещето на валутите.

Според сутрешния вестник „Южен Китай сутрин“ азиатската страна се замисли за разработването на виртуална валута, поддържана от държавата за известно време. PBоC формира изследователски екип през 2014 г. и обедини си усилията си миналата година за създаването на stablecoin .

Института се ръководи от Yao Qian, старши служител на технологичното звено на Китайската народна банка.

Това ще бъде първото наемане на специалисти по блокчейн, което изследователският институт ще направи. Предишните наематели са насочени към експерти в областта на компютърните науки.

Банката обаче не е разкрила точния график, когато планира да стартира държавната подкрепа на новата валута.

Джоу Сяоохуан, бивш шеф на PBoC, казва, че банката разработва цифрова валута, която „трябва да гарантира гладкото протичане на политиките на паричната и финансовата стабилност и в същото време да защитава потребителите“.

Източник

Leave a Reply