Квебек разпределя 300 MW енергийна квота за криптодобив

Квебек, богатата на ресурси канадска провинция, е взела решение относно криптовалутите. Регионалният енергиен регулатор отмени мораториума върху доставките на електроенергия. Допълнителни 300 MW енергия енергийна квота за криптодобив ще бъдат разпределени за захранване на добива на цифрови монети. Така местните власти се надяват да направят Квебек една от основните сили в индустрията.

Кандидатстващите за енергийна квота за криптодобив трябва да отговаря на набор от критерии

След период на ограничения, регулаторите във френско-говорящия регион осъзнаха потенциалната полза от хостинг на крипто-минните компании. От декларираната неспособност да се отговори на високите енергийни нужди на сектора, през предложение да се таксуват до три пъти по-високи цени на електроенергията, до политическата декларация, че „не сме наистина заинтересовани“ през 2018 г., Квебек не изглеждаше готов да прегърне енергоемкото добиване на биткоини. Но нещата се промениха.

Управителният съвет, отговарящ за енергийното регулиране в провинцията, отмени мораториума от миналата година. Според прессъобщение местната комунална компания, която управлява производството и разпределението на електроенергия, Hydro-Québec, е доволна от положителното развитие. Régie de l’énergie се опитва не само да повиши статута на региона като благоприятна за добив дестинация, предлагаща евтина електроенергия. Тя се стреми да гарантира, че Квебек и неговите хора се възползват възможно най-много от това сътрудничество.

Проучване показва, че 4,500 MW са гарантирано търсени от копаещите предприятия

За да разберете какво следва за крипто миньорите в Квебек, news.Bitcoin.com се обърна към Дейвид Винсънт, директор на бизнес развитието на Hydro-Québec, един от най-големите производители на водна енергия в света. Попитахме го дали смята, че решението на Régie de l’énergie е навременно, като се има предвид, че приливът в криптосектора изглежда се обръща, след продължителен мечи пазар, който засегна добива и понижи доходността му.

„Може да се каже, че е добър момент, като се има предвид, че пазарът изглежда отново се покачва. Въпреки това, дори миналата година, след като криптовалютите се понижиха значително, едно проучване, което направихме с някои от сериозните играчи, които се свързаха с нас потвърди, че все още има голям интерес за нашата електроенергия ”, отбеляза той. Той подчерта, че по-голямата част от фирмите, с които е осъществен контакт, все още се интересуват от повече от 4 500 MW потвърдено търсене от респондентите.

„Също така, дори по време на мечия пазар, Квебек е в добра позиция да привлече проекти от тази индустрия. Ниските ставки стават още по-важни, за да останат рентабилни. Нашите цени ни дават конкурентно предимство. Имайки предвид всичко това, очакваме голям интерес в процеса на подбор за нашия нов блок от 300 MW за тази индустрия” коментира Винсънт.

Източник

Leave a Reply