Институционалните инвеститори пристигнаха под форма, която никой не очакваше

Неотдавнашно проучване на Globe Custodian и TRADE Crypto, в сътрудничество с Bitcho показва, че институционните инвестиции нарастват, което е тенденция в съответствие с това, което твърдят компании като PwC и Morgan Stanley.

Конкретният инвестиционен механизъм, който наблюдава голям растеж, са фондовете за дарение. В проучването бяха разгледани 150 дарения през фонда през четвъртото тримесечие на 2018 г., като 94% от тях са инвестирали в крипто-инициативи през последната година. Повечето респонденти са от Америка, а останалите от Великобритания и Канада.

Ригове за добив на криптовалути

Въпреки че някои от респондентите твърдят, че сигурността, ликвидността, капиталовите потоци и регулирането са ключови за активите, когато се избира конкретния дарения фонд, близо 50% от анкетираните казват, че очакват крипто инвестициите от дарения да се увеличат през следващите 12 месеца.

Фондовете за дарения са специализирана форма на инвестиране, при която страната може периодично да тегли средства от първоначалния капитал.

Джонатан Уоткинс, главен редактор на Global Custodian и TRADE, каза за развитието:

Интересно е да се види, че въпреки широко разпространените опасения относно регулирането, задържането и ликвидността, даренията факторизират крипто-свързаните инвестиции в техните разпределения и много малко от тях показват намерения да се оттеглят. Всичко през последните 18 месеца сочи институционалните инвеститори ще започнат да участват в криптовалутни инвестиции,. Оказва се, че те вече са започнали под формата на фонд за дарения.

Извънредно: Световната банка пуска монета за своите вътрешни цели

Общата реакция от страна на инвеститорите беше „предпазлив оптимизъм“.

2019 – година за институционални инвестиции?

В последно време бяха публикувани няколко доклада, които показват ръста на институционалните инвестиции, които мнозина считат за важна стъпка за растежа на пазара. Пристигането на Bakkt и Fidelity Investments направи много крипто-ентусиасти развълнувани от перспективите за голям приток на средства. От друга страна, Grayscale и Gemini същи работят по институционалните продажби.

Източник

Leave a Reply