Индийската полиция стартира базиран на блокчейн портал за жалби на Polygon

Индийското полицейско подразделение в град Фирозабад в северния щат Утар Прадеш стартира онлайн портал за подаване на жалби, задвижван от Ethereum scaler Polygon.

Бързи факти

Пилотният портал, policecomplaintonblockchain.in, използва неизменността на блокчейн технологията, което означава, че жалбите не могат да бъдат подправени или изтрити нито от полицейското управление, нито от жалбоподателя.

„Това беше необходимо за постигане на прозрачност“, заяви в публикация в Twitter Ашиш Тивари, старши полицейски инспектор (SSP) в полицията във Фирозабад.

Според уебстраницата на портала жалби могат да се подават от всяко място и се препращат към съответните полицейски юрисдикции.

„Растем, когато чуваме за толкова много подобни случаи, в които поради корупция в местната полиция жертвите (най-вече на изнасилвания) дори не могат да подадат жалба или жалбите се манипулират. Това би могло да промени правилата на играта, за да се гарантира правото на правосъдие“, казва съоснователят на Polygon Сандип Наилвал.

Министърът на финансите на страната Нирмала Ситхараман очаква използването на блокчейн в Индия да нарасне с около 46% през следващите няколко години.

Източник: https://forkast.news/headlines/india-blockchain-based-complaint-portal/

Leave a Reply