Инвестиционна компания, собственост на правителството на Сингапур, инвестира в крипто-гиганта Binance

Инвестиционна компания, собственост на правителството на Сингапур, инвестира в крипто-гиганта Binance

Инвестиционният фонд, собственост на правителството на Сингапур, финансира Binance, най-голямата борса за обмен на криптовалути в света, облагодетествайки разширяването му в града-държава.

Vertex Ventures, дъщерно дружество на фонда за държавни инвестиции на Сингапур Temasek Holdings, обяви „стратегическа инвестиция в Binance“, което означава, че двете страни съвместно създават Binance Singapore в страната.

Финансирането ще даде възможност на Binance да изгради фиат-крипто обмен в Сингапур и ще подкрепи разширяването й за „други шлюзове и услуги за фиат-крипто в цяла Югоизточна Азия“, каза във вторник фондът за рисков капитал.

JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

По-конкретно, инвестицията е съвместно усилие между Vertex Ventures China и Vertex Ventures Southeast Asia & India. Фондът за рисков капитал на Temasek Holdings – фонд за държавни инвестиции в Сингапур, който притежава и управлява нетен портфейл от над 300 милиарда долара – Vertex Ventures е глобална мрежа от оператори-инвеститори, които управляват портфейли в САЩ, Китай, Индия, Израел и Югоизточна Азия ,

Както бе съобщено от CCN през септември, главният изпълнителен директор на Binance Changpeng Zhao – обикновено наричан CZ – обяви старта на Binance за разширяване в Сингапур с фиат-крипто обмен на местно ниво.

„Чангпен Джао е един от най-уважаваните предприемачи в блокчейна и работи с голямо вдъхновение за изграждането и популяризирането на екосистемата на блокчейна „, отбеляза управляващия партньор на Vertex Ventures China,  Choon Chong Tay. „Той представлява новото поколение предприемачи, произхождащи от Китай, които произвеждат продукти за света“.

Очакваме с нетърпение да работим с Чангпен Джао и неговия екип, за да стимулираме иновациите, докато изграждаме устойчива и съвместима платформа в Сингапур „, добави Джо Хок Чуа, управляващ партньор във Vertex Ventures South East Asia & India.

Данните за инвестицията в цифри не са разкрити.

Източник

One Reply to “Инвестиционна компания, собственост на правителството на Сингапур, инвестира в крипто-гиганта Binance”

Leave a Reply