Измама с биткойн раздавания удари популярен индийски ютубър

Гейминг каналът на популярният индийски ютубър е бил хакнат и измамници са се опитали да използват стария трик с подаряване на биткойн, за да примамят хората.

Ajey Nagar, популярен индийски ютубър с 6,7 милиона абонати, е последната жертва на продължаващата измама с подаряване на Биткойн в Youtube.

Хакването се е случило на втория Youtube канал на Nagar – CarryisLive, където той стриймва как играе видеоигри с ютубъри и известни личности.

Съобщава се, че две рекламни видеа за измами с биткойн са били публикувани на канала. И двата видеоклипа показват биткойн адреси. В един от видеоклиповете също беше представено изображение на SpaceX и изпълнителния директор на Tesla Елон Мъск, за който се предполага, че раздава биткойн. Измамниците обещавали да удвоят изпратените им биткойни.

Четете още: Незаконният криптодобив се разраства в Република Абхазия

По време на публикуване на статията, Ajey Nagar обяви, че каналът му в Youtube е обратно към нормалното.

Това не е първият път, когато измами с биткойни се прокрадват в Youtube. Както Cointelegraph съобщи по-рано, фалшиви биткойн раздавания от канали, за които се твърди, че принадлежат на Елон Мъск, измамиха потребители от 150 000 долара. Измамниците наскоро също се опитаха да използват измамите от вида „удвоете парите си“, за да се насочат към притежателите на VeChain VET токени. Юридическият екип на YouTube твърди, че платформата е имунизирана от отговорност за измами с криптовалута, извършени като част от нейното видео съдържание или описания.

Източник

Leave a Reply