„Избягвайте Биткойн като чума“

Вбесеният главен изпълнителен директор на голяма бюджетна авиокомпания RyanAir, Майкъл О’Лиъри, заяви, че мрази биткойните, като добави, че всички трябва да избягват крипто валута номер едно в света като чума.Тази новина се появи след използването на образа на изпълнителния директор за популяризиране на измама с биткойн (BTC).

„Никога и никога не бих инвестирал нито цент в биткойн, което според мен е еквивалентно на схема на Ponzi“, каза О’Лиъри, цитиран от медиите -The Times.

„Сърдечно бих посъветвал всеки, който има и капка здрав разум, да игнорира тази фалшива история и да избягва биткойн като чума.“Според доклада на The Times това изявление следва рекламната кампания с измама с изображение на O’Leary и популяризирана от платформа за новини, наречена „dailynews-finance“.

В рамките на измамата O’Leary беше представен като инвеститор в биткойн, твърдящ, че хилядите спечелени евро са най-лесните пари, които е правил някога. С твърденията, че O’Leary е спечелил парите от Bitcoin Lifestyle, уебсайт за автоматична търговия, доставчиците на фалшивата реклама искаха хората да се регистрират за уебсайта.

Развенчавайки измамата, О’Лиъри отбеляза, че нито е инвестирал, нито ще инвестира и цент в биткойн, който според него е схема на Ponzi .Биткойн измамите с участието на високопоставени лица са един от най-разпространените начини за извършване на измами с криптовалута в Cryptoverse. В статията на „Таймс“ се отбелязва, че О’Лиъри е само една от поредицата знаменитости, сред които са Саймън Коуел, сър Филип Грийн, Холи Уилоуби, Лорд Шугър и Джеръми Кларксън.

Като вероятно най-забележителният неотдавнашен инцидент, още от юли, големият гигант на социалните медии Twitter претърпя сериозно нарушение на сигурността, което компрометира акаунтите на 130 високопоставени лица, включително Бил Гейтс от Microsoft, Илън Мъск от Тесла и Ким Кардашиян Уест, наред с много други.

Основният мотив на тези измами е един: да се използва публичният имидж на тези високопоставени лица, за да се задвижи доверието в обществото и да се принудят да се разделят със средствата си в полза на измамниците. Понякога опитите им се провалят, но за съжаление, често успяват.

https://cryptonews.com/news/avoid-bitcoin-like-a-plague-ryanair-ceo-says-7509.htm

Leave a Reply