Етериум продължава към върха, преминава през нови крайпътни камъни

Пазарът на криптовалута изглежда отново на пистата заедно с биковете. По-голямата част от монетите показаха възходящи тенденции тази година. Много от монетите регистрираха огромни печалби в сравнение със своите ниски нива през 2018 година. Това важи включително за водещи алтокини като Етериум [ETH] и Лайткойн [LTC]. Етериум продължава към върха, като достигна нови висоти в различни класации.

Специално Биткойн [BTC], най-голямата криптовалута на пазара, беше връхната точка на криптовалутното пространство. Вчера той разби тавана от $ 9000. Това постижение обаче е краткотрайно. Монетата почти веднага падна под тази ключова точка, като загуби над 400 долара за минути. Този спад продължи, докато монетата достигна нива от 7972 долара в Койнбейз, като загуби близо 1000 долара за няколко часа.

Четете още: Най-добра криптовалута за копаене през 2019 г.

Биткойн не беше единствената криптовалута в това пътуване на юг. Другите основни валути също трябваше да поемат основната тежест, а някои загубиха стойността си с двуцифрени проценти. Етериум [ETH], втората по големина криптовалута на пазара, регистрира спад от над 10% през последните 24 часа, според CoinMarketCap. Монетата, достигнала годишен връх от $ 288.77, спадна до ниско ниво от $ 235.44 на същия ден, 30 май 2019 година.

Отделно, Етериум продължава да напредва по отношение на транзакциите по веригата и активните адреси. Binance Research посочи в Туитър, че активните адреси на Етериум достигат 10-месечен връх, пазарната капитализация е почти на 8-месечния си връх и ежедневните транзакции на веригата са на 12-месечен връх.

Етериум продължава към върха, преминава през нови крайпътни камъни
Етериум продължава към върха, преминава през нови крайпътни камъни
Етериум продължава към върха, преминава през нови крайпътни камъни

Шон Съплий, потребител на Туитър, заяви:

„[…] Количеството работа, което се прави с Ethereum и използването му в сравнение с други криптоси, е огромно.“

Четете още: Етериум е много над Биткойн, според Майк Новограц

Освен това, Redditor, Twigwam, подчерта, че мрежата на Етериум отбеляза друг важен момент, след като общият ѝ използван дневен капацитет достигна най-високия си връх на 29 май 2019 година.

Етериум продължава към върха, преминава през нови крайпътни камъни

ConscjousEntity_, потребител на Reddit, подкрепи тезата, че Етериум продължава към върха, като каза:

„Това просто показва, че мрежата работи близо до капацитета. Времето на блока е фиксирано, а максималният газ на блок е фиксиран, така че има фиксиран лимит за количеството газ, което може да се използва на ден. Всяко увеличение на реалния газ, използван на ден, ни доближава до тази граница. „

Източник

Leave a Reply