Етериум и Рипъл водят в алткойн надпреварата, Биткойн намали скоростта

След няколко бурни дни за Биткойн, водещата криптовалута изглежда забави темпото. След като по-рано през седмицата се покачи до $ 8,300 изглежда, че намери подкрепа малко над $ 8,000. В момента тя се установи малко над позицията $ 8,100. През последните няколко часа се наблюдава промяна в тенденцията.

Алткойн надпреварата

Промяната е значителна и може да сигнализира за връщането на сезона на алткоините. Въпреки че Биткойн забави и записва незначителни промени по време на писане на статията, другите валути записват огромни печалби. Водещи са ETH и XRP, които записват двуцифрен ръст.

По време на писане на статията, ETH е нараснал с около 17%, докато XRP с около 8%. Въпреки, че те са двата най-големи алткоина по пазарна капитализация, и най-добре представящите се сред топ монетите, тяхната производителност се разпредели по целия пазар.

Четете още: Най-разумното обяснение защо цената на биткойна се повиши до нови върхове

Лайткойн, Стелар, Бинанс Койн, Кардано, Трон и няколко други също записват двуцифрени печалби. В момента, Стелар е с най-високата печалба в топ 20 на крипто-валутите, нараствайки с около 24%. Тези скокове покачиха общата пазарна капитализация над 250 милиарда щатски долара, като всички погледи след алткойн надпреварата сега са насочени към $ 300 милиарда.

XRP разширява своята бича тенденция

За XRP, бичият ход е продължение на впечатляващия скок от вторник. Третият по големина алткойн нарасна с над 25%, като се покачи от малко над $ 0.31 до $ 0.42. С последните печалби, монетата успя да се изкачи над $ 0.45 и сега изглежда, че скоро ще тества позицията от $ 0.50.

Етериум от друга страна, през последния скок укрепи позицията си над $ 250. Монетата се надява да пресече над 300 долара и вероятно да намери подкрепа над нея.

Биткойн срещу алткоините?

С последния ход на алткоините, ще започнем да забелязваме спад на доминиращото положение на Биткойн, като инвеститорите започват да заемат позиции с другите валути. Това може да покаже, че скорошният скок на Биткойне спрян, но за лидера, който вече държи висока и силна подкрепа, това не се очаква да бъде проблем за цените.

Четете още: Криптото завзема света, казва шефът на ShapeShift

За алткоините, този ход е от съществено значение и би трябвало да означава, че повечето от тях разбиват ключовите позиции за съпротива и успяват да следват Биткойн, който през последните седмици направи огромни скокове и прескочи доста граници.

Източник

Leave a Reply