Доказателствата са налице: Китайските съдилища използват съдебна блокчейн платформа за съхранение на данни

В китайската съдебна блокчейн платформа се съхраняват повече от 2,6 милиарда доказателства, заяви говорител на Върховния народен съд на пресконференция в четвъртък, според доклад на местната медия Legal Daily.

Бързи факти

Обемът на доказателствата, съхранявани в съдебната блокчейн платформа, се е увеличил с 18% от 25 май 2022 г. насам.

Шанг Ченлин, главен инженер на Информационния център на Върховния съд, заяви, че Върховният съд продължава да проучва прилагането на блокчейн за проверка на доказателства, интелигентни договори и сътрудничество между веригите, заедно с Върховната народна прокуратура и Министерството на правосъдието, според доклада.

Съдебната блокчейн платформа е блокчейн консорциум, иницииран от Върховния съд на Китай, който свързва блокчейн веригите, принадлежащи на различни местни съдилища в Китай.

През май Върховният народен съд призова повече съдилища да възприемат блокчейн технологията и предложи сътрудничество между тях, правоприлагащите органи и регулаторите.

През септември 2018 г. Върховният народен съд на Китай издаде ново правило, с което призна блокчейн технологията за легитимно средство за събиране на данни, защитени от фалшифициране.

Източник: https://forkast.news/headlines/china-courts-judicial-blockchain-platform/

Leave a Reply