Джон МакАфий защитава Биткойн от Доналд Тръмп

Ексцентричният пионер на киберсигурността и кандидат за президент през 2020 г. Джон МакАфий защитава Биткойн, като отговори на коментарите на американския президент Доналд Тръмп относно криптовалутата и тези, които я използват.

През тази седмица Тръмп разтърси Биткойн и криптовалутата на Фейсбук Libra в поредица от туитове. Той обясни, че не е фен на Биткойн и другите криптовалути, като те нямат реално значение. Президентът добави, че те са „силно променливи и се основават на въздуха“, преди да допълни, че липсата на правила само улеснява незаконното поведение.

Четете още: МакАфий заяви, че пуска дебитна карта за Биткоини. Дали да му вярваме?

В отговор на Тръмп чрез видеоклип в Туитър, МакАфий отбеляза, че повечето технологии се използват и от престъпници, но и значително подобряват живота на хората. За пример пионерът по киберсигурността посочи телефона.

По думите му изобретяването на телефона „създаде чисто нова Америка, с мигновени комуникации“, а също така помогна на престъпниците, тъй като те използваха технологията за координиране на престъпните си дейности.

МакАфий твърди, че изобретяването на автомобила е помогнало на престъпниците в банковите обири, тъй като автомобилът за бягство им помага да избягат с откраднатите средства.

Самият интернет, добави МакАфий, създаде престъпни организации, които могат да се координират на международно ниво, незабавно. Криптовалутите, твърди той, не се различават и не би трябвало, тъй като престъпленията съществуват от около 50 000 години.

Четете още: Знам кой е Сатоши Накамото, каза Макафий

Правилата, добави пионерът по киберсигурността, са разбити и игнорирани от престъпниците, и като такива „само нараняват хората, които спазват закона”. Той завърши видеото си с „моля, господине, намерете се”.

Запознайте се с Койнбейз тук

В туитовете си Тръмп също така твърди, че има една „една реална валута в САЩ“, а именно американския долар. В отговор на това криптовалутната общност посочи, че Биткойн е „за личната отговорност и избор“ и му благодари за безплатната реклама.

Криптовалута не може да бъде регулирана според МакАфий

В последващ видеоклип, МакАфий защитава Биткойн, като отбеляза, че макар и регулациите да са създадени с добра цел, те само нараняват потребителя. Той също така твърди, че те всъщност не работят и създават предимно големи разходи, които правителството поема.

Като пример, МакАфий посочи употребата на наркотици в САЩ. Той твърди, че страната е най-големият потребител на наркотици, въпреки че има „най-строгите разпоредби и закони за употребата на наркотици“ и „най-голямата сила за предотвратяването ѝ на планетата.“

Четете още: МакАфий пуска собствена криптовалута тази есен – Името ѝ намеква за президентска кандидатура

Той заключи, че правителството не може да попречи на хората да правят това, което искат, тъй като криптовалутите не могат да бъдат регулирани.

Заслужава да се отбележи, че МакАфий е добре познат бик за криптовалутите. В края на миналия месец той твърдеше, че Биткойн ще „разбие рекордите“, които ще бъдат надминати само от алткоините. През май той стартира приложението „Bitcoin Play“, което позволява на потребителите да печелят крипто, докато тестват своите знания.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Джон МакАфий защитава Биткойн от Доналд Тръмп”

Leave a Reply