Броят на институционалните инвеститори в криптовалута достигна до небето според изпълнителния директор на Рипъл Брад Гарлингхаус

-Изпълнителният директор на Рипъл Брад Гарлингхаус каза, че институционалните инвестиции в криптовалута растат рязко.

-В скорошно интервю за Fortune главният изпълнителен директор на Рипъл заяви, че компанията му може да бъде принудена да напусне САЩ заради наложените регулации.

Главният изпълнителен директор на Рипъл, Брад Гарлингхаус каза, че интересът на институционалните инвеститори към криптовалутата „нараства стремително“, благодарение на подобрението в реалната им стойност.

В поредица от туитове, публикувани миналата седмица, Гарлингхаус посочи нарастващия интерес на институциите към Биткойн и крипто-активите. Гарлингхаус, чиято компания Рипъл помогна за пускането на токена XRP, нарече BTC магазин за ценни активи и „изключително полезен инфлационен хедж“.

Над 15 трилиона долара ще се влеят в злато и биткойн

Той също така се възползва от възможността да популяризира бързите и евтини транзакции на XRP като мащабируема платформа за плащания.

Гарлингхаус беше цитиран в статия на Fortune, обхващаща възходящото отношение към криптовалутата от страна на техническите ръководители.

Главният изпълнителен директор на Рипъл бе цитиран в статията и каза, че американската икономика не е синхронизирана с други страни по отношение на крипто регулациите.

Той заяви:

Китай оставя другите далеч назад в надпреварата около цифровите валути и блокчейн технологиите… Пандемията ускори отдалечаването на света от хартиените пари и произвежда първата в света дигитална валута на централна банка. Това е нещо, с което Китай е много по-напред от останалите. Това би могло да постави Китай на лидерска позиция в бъдещето на плащанията и валутите.

Гарлингхаус продължи като заяви, че подходът на САЩ към крипто-активите и XRP може да принуди компанията му да напусне страната при липса на регулаторна яснота.

Източник | Снимка

Leave a Reply